Nipt verlies ADO Den Haag tegen FC Emmen


ADO Den Haag ontving vrijdagavond FC Emmen. Dit was een duel dat vorig seizoen ook op de rol stond maar toen op Eredivisie niveau. Zoals bekend moeten beide ploegen nu in de Keuken Kampioen Divisie proberen om zo snel mogelijk het verloren gegane terrein te herwinnen.

De Hagenaars hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en de ploeg van Dick Lukien had tot nu toe slechts één punt gepakt. Beide ontmoetingen vorig seizoen eindigde overigens in een gelijkspel.

In de wedstrijd die vanwege problemen met de lichtinstallatie een half uur later begon, namen de bezoekers gelijk het initiatief en de thuisploeg kon zich in de beginfase alleen maar beperken tot verdedigen.

In de 10e minuut kwam de ploeg uit Drenthe dan ook verdiend op een 0 – 1 voorsprong door een kopbal van spits Jeredy Hilterman uit een voorzet van Peter van Ooijen, die geen strobreed in de weg werd gelegd door Sacha Komljenovi. De laatste was op het laatste moment in de basis opgenomen in plaats van Gregor Breinburg.

Voor Komljenovic was het na ruim een half uur voorbij want trainer Ruud Brood greep in en verving hem door Xander Severina. De bezoekers hielden het overwicht en pas in de 25e minnut liet de thuisploeg zich gelden toen een vrije trap van Sem Steijn net niet door aanvoerder Boy Kemper achter keeper Michael Brouwer van de bezoekers kon worden geplaatst.

Vlak voor de rust moest keeper Luuk Koopmans van de thuisploeg al zijn talenten aanwenden om een binnentikker van spits Hilterman (vorig seizoen Jong FC Utrecht) uit zijn doel te houden.

Na de thee waarin Thomas Verheydt de plaats innam van Tyrese Asante gingen de Hagenaars goed van start want al na drie minuten lag de gelijkmaker in de touwen door Vicente Besuijen. Hij werd goed bediend door Amar Ćatić.

Hierna ontspon zich een boeiend voetbalgevecht waarbij de thuisploeg zeker niet onderdeed voor de Emmenaren. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers toch weer op voorsprong door opnieuw Hilterman die koppend de 1-2 aantekende uit een voorzet van Rui Jorge Monteiro Mendes waarbij de defensie van de thuisploeg (inclusief doelman Koopmans) er niet goed uitzag.

Ondanks dat ADO steeds opportunistischer ging spelen en er af en toe hectische situaties in de zestien van de bezoekers zich afspeelde slaagde de mannen van trainer Brood er niet meer in om op gelijke hoogte te komen waarbij Sem Steijn nog wel eens wakker zal schieten bij een eigenlijk niet te missen kans.

Ook de extra tijd van zeven minuten leverde niets meer op. Emmen had ook bepaald pech toen een schot van Peter van Ooijen op de lat uiteenspatte.

Na twee overwinningen dus nu de eerste nederlaag voor de Hagenaars, volgende week vrijdag gaan ze op bezoek bij NAC Breda dat deze vrijdagavond met 2 – 0 onderuit ging bij De Graafschap.

 Karakteristieken
ADO Den Haag – FC Emmen :  1 – 2   (0 – 1)
scoreverloop: 15e min. 0 – 1 Hilterman, 47e min. 1 – 1 Besuijen, 73e min. 1 – 2 Hilterman

Toeschouwers: 5.453
Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaarten: Verheydt en Amofa (ADO Den Haag),  Carty en Scholte (FC Emmen)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans , Kemper, Meijers, Klas, Besuijen, Seedorf (82/ Boussakou), Asante (46/Verheydt),Komljenovic (32/Severina), Steijn, Ćatić (82/Rottier), Amofa

Opstelling FCEmmen: Brouwer,  Apau, Veldmate, Miguel, Mendes(90+4/Azzouzi), Bernadou (90+4/Toufiqui), Hilterman (90+4/Carty), V.Ooijen, Assehnoun(72/Scholte), Burnet (72/Luzayadio)), Vlak

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen