René Havermans (ZVV Den Haag vrouwen): “Bouwen aan een sterk team is een flinke uitdaging”

DEN HAAG – Terugkijken wil Havermans niet omdat er in het afgelopen seizoen niet veel is om naar terug te kijken. Door het coronavirus is er teveel gebeurd, en kwamen we allemaal in een rare situatie terecht waar iedereen last van heeft gehad.

De coach van eredivisionist ZVV Den Haag: ”We staan allemaal weer op nul en we moeten weer werken aan de nieuwe competitie. Helaas zijn er veel mutaties bij ons, we zijn 5 speelsters kwijt voor het komende seizoen en dat is best een aderlating.”

“Om uiteenlopende redenen”, stelt Havermans vast. “Speelsters buiten de provincie Zuid-Holland stoppen omdat de afstand te groot is en andere omdat ze het genoeg vinden en weer andere omdat ze op het veld een betere uitdaging hebben.”

De ras Hagenees: ”En niet te vergeten speelsters, die vanwege een zwangerschap helaas niet mee kunnen doen, maar deze komen wel terug, maar dat kost tijd. En dit is ook wel een mooie reden vind ik, wie weet zitten daar wel talenten tussen voor de verre toekomst”, grapt de humorvolle coach met een knipoog.

Havermans: “We zijn op zoek gegaan naar nieuwe jonge speelsters, met de nadruk op jonge speelsters en daar zijn we tot nog toe aardig in geslaagd, maar natuurlijk ook naar wat ervaren speelsters die op het veld hebben gespeeld en nu in de zaal willen spelen. We zitten nog steeds in de voorbereiding en het is nog onzeker of er nieuwe speelsters definitief gaan komen.”

“Goed nieuws is dat de Belgische Gigi  Vandeuren (FP Halle-Gooik), Linda Cabeza ((Barendrecht) en Samia Kaaouane (ZVV Den Haag 2) definitief zullen aansluiten bij de Haagse eredivisionist. Dit alles vraagt om geduld, motivatie en vooral inzet van alle kanten. Werken aan een goed team, is ieders verantwoordelijkheid. Zowel voor de stafleden als de selectiespeelsters,” vervolgt Havermans zijn stellige mening.

Havermans: “Ik denk wel, dat we op de goede weg zijn, maar het kost tijd. Door het verlies van 5 speelsters sta je weer op het beginpunt,  dat moet iedereen beseffen op dit niveau. Neemt niet weg, dat het weer een uitdaging is om alles weer op de rit te krijgen. En zorgen dat speelsters zich ontwikkelen, daar doe je het voor, speelsters beter maken.”

Havermans: “Ik heb het volste vertrouwen in de staf en speelsters om weer te gaan bouwen aan een sterke vrouwenselectie, en dat we dit seizoen weer kunnen groeien om in de eredivisie een goed resultaat neer te zetten.

Verder wil Havermans de sponsoren bedanken dat zij ondanks de corona crisis steeds achter de club zijn blijven staan, “want hierdoor kunnen we weer trainen en zijn er facilitaire mogelijkheden”. De Haagse trainer-coach hoopt ook dat de onmisbare vrijwilligers weer bereid zijn om een handje te helpen in het nieuwe seizoen want deze mensen zijn goud waard voor de club.

Havermans blijft positief maar is wel realistisch en nuchter, en weet dat er werk aan de winkel is maar gelukkig zien hij en zijn stafleden dit als een mooie uitdaging! “En deze positieve blik hebben we zeker nodig in deze tijd”, besluit de aimabele trainer-coach zijn betoog.

Foto: Archief Haagsestopsport.nl