De Nederlandse Beach volleyballers laten zich zien in Wenen


Tijdens het EK beachvolleybal heeft de Nederlandse equipe uitstekend gepresteerd. Helaas konden bij de vrouwen Stam en Schoon en bij de heren Boermans en De Groot de finale niet winnen. Zo ging de titel bij de vrouwen naar Zwitserland bij de vrouwen en konden de Noorse mannen hun titel verdedigen, nadat zij eerder deze maand de Olympische titel hadden binnengehaald.

Alle Nederlandse duo’s, met veel Haagse inbreng, startte heel goed aan het toernooi wat ertoe leidde dat alle teams door de poulefase kwamen.
Bij de dames konden 2 van de 3 teams de kwartfinale halen omdat Katja Stam en Raïsa Schoon het moesten het opnemen tegen Marleen van Iersel en Pleun Ypma. Het jonge team wist te winnen van Van Iersel en Ypma wat betekende dat de imposante carrière van Marleen van Iersel hier eindigde.
Stam en Schoon bereikte hierna de finale waarin zij speelde tegen de Zwitserse Nina Betschart en Tanja Hüberli, die in de kwartfinales te sterk waren voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

Het Nederlandse koppel kon helaas in hun eerste EK niet voor de grote verrassing zorgen maar kunnen met een 2e plaats terugkijken op een mooi toernooi.

Bij de mannen wisten twee teams de halve finale te bereiken waardoor er in ieder geval 1 medaille mee naar huis genomen zou worden.

Boermans en De Groot wisten te stunten en ook (net als Stam en Schoon) in hun eerste EK de finale te bereiken. Helaas voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wisten de Olympische kampioenen van Tokio in 3 sets met veel strijd hun halve finale te winnen, waardoor Brouwen en Meeuwsen om het brons moesten gaan strijden.

Zowel de strijd om het brons als de finale waren wedstrijden met heel veel strijd en een hoog niveau die helaas voor de Nederlandse duo’s beiden nipt verloren werden.

Na een mooie week beachvolleybal voor volle tribunes stonden er 2 jonge Nederlandse teams op het een na hoogste plekje op het podium.