ADO Den Haag kent goede generale door knap gelijkspel in De Kuip tegen Feyenoord

ADO Den Haag heeft een knap gelijkspel weggehaald tegen Feyenoord. Weliswaar stond er na negentig minuten een 1-0 stand op het scorebord maar na 120 minuten gaf het scorebord een eindstand aan van 1 – 1.

Voor ADO Den Haag betekende de oefenwedstrijd zondagmiddag in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord de generale repetitie voor de competitiestart volgende week zondag  8 augustus in eigen huis tegen Jong Ajax.

De wedstrijd werd afgewerkt in vier blokken van dertig minuten. In het eerste blok hadden de Rotterdammers wel een duidelijk veldoverwicht maar creëerden nauwelijks kansen behoudens een afstandschotje van Malacia maar daar had keeper Luuk Koopmans geen enkele moeite mee. In de twintigste minuut viel er aan Haagse kant nog een aardig schot te noteren van Amar Catic die net over het Rotterdamse doel verdween.

In het tweede blok, waarin trainer Arne Slot van de Rotterdammers liefst acht wissels inbracht met het oog op de Europese wedstrijd van komende dinsdag in Zwitserland tegen FC Luzern,  verzuimde de thuisploeg om de kansen te benutten. Met name Robert Boženik weigerde de Rotterdammers op voorsprong te zetten de eerste kans eindigde op de lat en bij de tweede kans kreeg hij de bal niet onder controle anders had hij één op één gestaan met Luuk Koopmans. Ook Christiaan Conteh had de openingstreffer op zijn schoen. Aanvallend konden de Hagenaars niets brengen in dit tweede blok.

In het derde blok viel dan toch de 1 – 0 al was daar wel de hulp van scheidsrechter Sander van der Eijk voor nodig die een cadeautje weggaf in de vorm van een strafschop na vermeend onderuit halen van een Rotterdamse aanvaller. De Slowaak Robert Boženik slaagde er nu wel in om de 1 – 0 op het bord te zetten. Nog in dezelfde minuut was Amar CaCatic dicht bij de gelijkmaker maar zijn inzet werd gekeerd door sluitpost Marciano. 

In het laatste en vierde blok waarin ook trainer Ruud Brood de nodige wissels inbracht en de vermoeidheid bij beide ploegen duidelijk zichtbaar was kwam de residentieclub zo’n zes minuten voor het einde toch nog op gelijke hoogte door Yahya Boussakou die profiteerde van aarzelend ingrijpen van de Rotterdamse doelman die toch al niet kon overtuigen. 

Waar de Hagenaars nu precies staan een week voor het begin van de competitie is moeilijk te zeggen. Verdedigend oogt de ploeg redelijk stabiel en met Aaron Meijers links achterin is ook weer de nodige routine aanwezig. Aanvallend zal er nog het nodige gesleuteld moeten worden maar veel zal zoals bekend ook afhangen van de overname van de aandelen van UVS door een kandidaat hopelijk wordt dat binnenkort eindelijk duidelijk want als er uiterlijk 10 augustus geen sluitende begroting in Zeist ligt zou er wel eens drie punten in mindering kunnen worden gebracht en dat is natuurlijk niet waar iedere Hagenaar en ADO fan op zit te wachten.   

Karakteristieken

Feyenoord – ADO Den Haag

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Scoreverloop: 82 e min. 1 – 0 Bozenik (pen); 108 e min. 1 – 1 Boussakou

Gele kaarten: Kemper, Reest (ADO Den Haag), Hartjes (Feyenoord)

Basisopstelling Feyenoord: Marciano, Pedersen, Senseo, Sinistera, Fer, Jhanbakhsh, Kökcü, Malacia, Trauner, Til, Toornstra


Basisopstelling: ADO Den Haag: Koopmans (91/Schoonderwaldt), Meijers (54/J.Mulder), Kemper, Asante, Klas (76/Reemst), Breinburg (91/George), Seedorf (91/Van Mil), Catic (91/Lazic), Besuijen (76/Rottier), Amofa (76/Komljenovic), Steijn (93/Boussakou)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief