Voorburg CC toont veerkracht tegen VRA

VCC won de toss en stuurde VRA in. Logisch, want het team staat dit jaar bekend om zijn lage totalen en collapses. Ondanks een goede start zeeg VRA ook nu ineen en dat kostte de Amsterdammers de wedstrijd. VCC rukt op naar de tweede plaats, omdat VOC zich verslikte in het laag geklasseerde Sparta.

Net als vorige week tegen VOC was VCC zwaar gehavend door het gemis van drie belangrijkste snelle bowlers Kingma, Van Beek en Ali Ahmad. Luke Scully, tot nu toe goed voor slechts negen runs in drie innings, zorgde voor een prima start voor het battende VRA, hoewel Karl Nieuwoudt Vikram Singh LBW kreeg.

Na elf overs werden de openingsbowlers Bas de Leede en Karl Nieuwoudt vervangen door Steffen Mulder en Philippe Boissevain. Die stap bracht niet direct de gewenste doorbraak.  Scully bereikte zijn eerste 50 van het seizoen en bij een tussenstand van 119/1 na 28 overs zat VRA op rozen.

Daarna werd Scully gevangen achter het wicket op bowlen van Dutt. Ook Eric Szwarczynski bereikte zijn 50 en met Peter Borren op de pitch lag een hoog totaal nog steeds in het verschiet. Openingsbowlers De Leede en Nieuwoudt terug in de aanval bleek echter een succesvolle tactiek. Szwarczynski ging played on en Bas de Leede sloeg nogmaals toe met Balbirnie die door keeper Hingorani werd gevangen aan de legside.

150/4 in de 39e over en VRA had iemand nodig ‘to steady the ship’. Rasool werd gevangen achter het wicket en de doorgewinterde Borren zou de innings wel bij elkaar houden. Hij mistimede een bal van Boissevain ‘over the top’. Invaller Sajjad Kamal ving de buitenkans en bij het verlaten van het veld was Borren duidelijk niet onder de indruk van zijn eigen schot. Direct daarna ging Turmaine sweepen op zijn eerste bal en werd gebowled. De ‘shot selection’ van VRA was ronduit dramatisch.

Vier VCC-bowlers verdeelden de wickets, waarvan Philippe Boissevain met 4 voor 38 de meest succesvolle was.

In plaats van pakweg 230 runs hoefde Voorburg CC nu slechts 178 runs te overtreffen. Na een ongelukkige opening brachten Sybrand Engelbrecht en Aryan Dutt (41 runs) VCC van 42 naar 116 met een cruciaal partnership van 74 voor het vierde wicket. De Zuid-Afrikanen Engelbrecht en Nieuwoudt maakten het fantastisch af met respectievelijk 59 en 37 not out.

Door de onverwachte uitglijder van VOC tegen Sparta heeft Voorburg CC nu weer een goede uitgangspositie om de play-offs te halen. Stand Topklasse: 1 Punjab 12-38; 2 Voorburg CC 12-29 (betere net run rate dan VOC); 3 VOC 12-29; 4 Excelsior 12-24; 5 HBS 12-27; 6 HCC 12-25; 7 VRA 12-18; 8 ACC 12-14; 9 Sparta 12-10; 10 Dosti 12-3.

Redactie: Patrick de Leede

Foto: Catch of the Day BV; Bas de Leede (rechts deels zichtbaar) ziet dat Eric Szwarczynski de bal in zijn eigen wicket speelt