The Hague Royals versterkt zich met twee Amerikanen

Nadat de Royals al zeven spelers hebben vastgelegd voor het seizoen 2021-2022, presenteert de club vandaag twee sterkhouders. Bryce Smith (foto hieronder) en Arben Camaj, beiden 2,06 meter lang, gaan de club versterken.

Bryce Smith
Met de 23-jarige Bryce Smith krijgt The Hague Royals een 2.06 meter lange Amerikaanse power forward/center in de gelederen. Hij komt oorspronkelijk van Valdosta State University, Georgia en heeft net zijn eerste seizoen in Europa achter de rug bij Tbilisi State University in Georgiƫ. Daar kwam hij gemiddeld tot 12 punten, 6 rebounds en 1 block per wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend staat hij dus zijn mannetje. Volgens technisch manager Frank Limburg kunnen de fans rekenen op spektakel van deze veelzijdige en atletische speler.

Arben Camaj
In het kielzog van Smith heeft The Hague Royals zich ook versterkt met een tweede Amerikaan. De 26-jarige Arben Camaj heeft zijn opleiding respectievelijk bij Indiana Tech en vervolgens Columbus State gekregen. Daar speelde hij onder andere samen met JaCori Payne, die vorig seizoen bij Heroes Den Bosch te bewonderen was. Na uitstapjes naar Armeniƫ en Kosovo speelde de ook al 2.06 lange power forward/center deze zomer in de Albanian Basketball League of Michigan. Daar liet hij de veelbelovende stats van gemiddeld 15 punten, 16 rebounds, 5 assists en bijna 2 blocks per wedstrijd noteren. Coach Bert Samson verwacht veel van deze slimme allrounder en vooral van zijn kwaliteiten als schutter.

Arben Camaj

Met Smith en Camaj hebben de Royals hun frontcourt flink versterkt, en zijn er nu in totaal negen spelers vastgelegd door de Royals. Naast sterkhouder Deividas Kumelis en nieuwe aanwinsten Tom Ackermans en Marnexson Knepa, keren Rick van der Salm, Jens te Velde, Casey Lopes en Vincent Alkema terug bij de Haagse club.