Silicon Storks kan geen vervolg geven aan winst van donderdag tegen Hoofddorp Pioniers

De honkballers van Silicon Storks sleepten donderdagavond in Hoofddorp nog een knappe 8-5 winst weg tegen Hoofddorp Pioniers. De Storks konden hier dit weekend geen positief vervolg aan geven. Beide wedstrijden van zaterdag en zondag tegen Hoofddorp Pioniers gingen verloren.

Zaterdag

In dit tweede duel van dit drieluik voor eigen publiek tegen de ploeg uit Hoofddorp ging het al gelijk in de 1e inning mis. Met startend pitcher Darryl Jamoena op de heuvel, keken de Kijkduin bewoners al gelijk tegen een 0-4 achterstand aan. Voor coach Eugene Henson was dit aanleiding om Jamoena na slechts 21 pitches van de heuvel te halen. Hij werd vervangen door Joel Martis, die ruim vier innings mocht blijven staan. Aan het einde van de 4e inning was de achterstand al opgelopen tot 0 – 7. Na een tussenstand van 1 – 9 in de 8e inning kwam het einde van de wedstrijd uiteindelijk na negen innings bij een score van 1 – 11.

Martis werd vervolgens afgelost door naamgenoot Renaigel Martis. Jiairo Samboe maakte de wedstrijd vol voor het team van coach Henson. Gezamenlijk hadden de vier pitchers van Storks liefst 201 pitches nodig, waarvan er 97 als slagbal genoteerd konden worden.   

Zondag

In deze wedstrijd hielden de ploegen elkaar veel meer in evenwicht. Maar de Hagenaars konden aanvallend weinig inbrengen tegen pitcher Ryan Huntington, die de gehele wedstrijd op de heuvel bleef staan voor de thuisploeg. Hij kwam tot de cijfers van 94 pitches, waarvan liefst 62 als slagbal genoteerd konden worden. Via tussenstanden van 1-0 (4e inning), 2-0 (6e inning) en 3-0 (8e inning), zagen de bezoekers geen kans meer om net als donderdagavond (vijf punten !) in de 9e inning nog wat terug te doen. Er was uiteindelijk een 3-0 eindstand op het scorebord te zien.

Voor de ploeg uit Kijkduin startte lefty Angela Nelmerson op de heuvel. Na ruim vijf innings moest hij zijn plek op de heuvel afstaan aan Yerson Rosalina. Hierna maakte Jayden Gonesh de wedstrijd af. Gezamenlijk kwamen de Storks pitchers tot 128 pitches, waarvan 72 als strike gecalled werden.       

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s:  Fred Reuling