Nog veel werk aan de winkel voor Ruud Brood

Zaterdagmiddag kwam ADO Den Haag in het eigen Cars Jeans Stadion in actie tegen het in de Eredivisie uitkomende FC Twente. De ontmoeting werd gesplitst in twee delen. Het eerste blok was een duel van 75 minuten, met na de eerste 45 minuten een kwartier pauze en daarna de overige 30 minuten en vervolgens het tweede blok van drie kwartier.

Bij de Hagenaars ontbraken nog steeds de routiniers Janmaat, Goossens en Kishna. Ook Peet Beijen is nog steeds niet beschikbaar. Naar verluidt gaat het bij alle vier spelers om fysieke ongemakken. Duidelijk is wel dat met het oog op de competitie start op zondag 8 augustus nog het nodige werk verricht moeten worden, zowel op het trainingsveld als vanuit technisch oogpunt (versterkingen).

Eerste duel
In de eerste wedstrijd namen de bezoekers, die ondermeer aantraden met de aanwinsten Van Wolfswinkel, Pröpper en Unnerstal vanaf het begin het initiatief. De Tukkers hadden een duidelijk veldoverwicht zonder echter tot echt uitgespeelde kansen te komen. In de 18e minuut kwam de thuisploeg voor het eerst in de buurt van het Enschedese doel. Dhoraso Moreno Klas zag zijn schot net over het doel van keeper Lars Unnerstal verdwijnen.

Na een klein half uur nam de thuisploeg een 1 – 0 voorsprong door Sem Steijn na goed voorbereidend werk van Vicente Besuijen. Vlak na de eerste 45 minuten was ADO dicht bij de 2 – 0 via Besuijen na een voorzet van Xander Severina. Nauwelijks een minuut later ontsnapte de formatie van trainer Ruud Brood aan de gelijkmaker. Thijs van Leeuwen raakte namens de bezoekers de lat raakte. Nauwelijks zestig seconden later was het wel 1 – 1 door Ramiz Zerrouki na een trekbal van Queens Menig.

Asante
De Hagenaars lieten zich niet onbetuigd. Severina zag zijn inzet gestopt worden door Unnerstal. Niet veel later viel dan toch de 1 – 2 door opnieuw Zerrouki die een vrije trap direct achter Luuk Koopmans in het doel liet verdwijnen. ADO Den Haag toonde opnieuw karakter. Steijn was attent bij een voorzet van Jonathan Mulder en tikte de 2 – 2 binnen. Vlak voor het einde van dit eerste treffen was Tyrese Asante bijna nog matchwinnaar. Zijn kopbal in het vijfmetergebied werd gekeerd door de Enschedese goalie waardoor dit eerste duel in een gelijkspel eindigde.

Eerste duel
ADO Den Haag – FC Twente: 2 – 2 (1 – 0)
Scoreverloop: 29e min. 1 – 0 Steijn; 49e min. 1 – 1 Zerrouki; 57 e min. 1 – 2 Zerrouki; 63e min. 2 – 2 Steijn
Gele kaarten: Klas (ADO Den Haag)
Scheidsrechter: Martin Perez
Opstelling ADO Den Haag (1 e duel): Koopmans, Kemper, Klas, Mulder, Breinburg, Seedorf, Catic, Besuijen, Steijn, Severina

Tweede duel
Dit duel was van een beduidend minder niveau als het eerste duel. Ook bij dit treffen was de ploeg uit het oosten duidelijk de overheersende partij. De jonkies van Brood kwamen nauwelijks over de middenlijn en konden zich alleen maar beperken tot tegenhouden. Al vlak na het begin plaatste Jayden Oosterwolde de bal achter keeper Youri Schoonderwaldt. Ook in het verdere verloop bleef het een eenzijdig duel waarbij de Haagse verdediging een paar keer goed wegkwam. Tot zo’n tien minuten voor het einde van dit tweede duel bleef de schade beperkt tot die ene goal van Oosterwolde. Vervolgens bepaalde Jonoah Markelo de eindstand op 0 – 2 nadat ADO verdediger Amallah kinderlijk de fout was ingegaan.