Hockeysters zetten eerste stap op weg naar gouden medaille

De Oranje hockeyers kenden tegen onze zuiderburen een valse start. Beter uit de startblokken schoten de Oranje dames in hun eerste duel op de Olympische Spelen. Het elftal van coach Alyson Annan won met 5-1 van India. Voor Oranje waren Felice Albers (2), Margot van Geffen, Caia van Maasakker en Frédérique Matla trefzeker. Ook HGC-nieuwkomer Eva de Goede (midden ofp de foto tegen hdm) was van de partij.

Vrije trap
De Nederlandse voetbalsters kwamen na het 10-3 doelpuntenfestijn tegen Gambia tegen Brazilië niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Vivianne Miedema scoorde tweemaal. Dominique Janssen bleek na een perfect genomen vrije trap, die de 3-3 betekende, een goede vervangster van de geblesseerde vrijetrappenspecialist Sherida Spitse. Oud-ADO Den Haag speelsters Lineth Beerensteyn en Victoria Pelova kwamen als invallers nog binnen de lijnen.

Meeuwsen/Brouwer
Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen. In 2016 wonnen zij nog olympisch brons (foto). In Tokio waren zij nu met 21-17,21-18 te sterk voor
Nick Lucena en Phil Dalhausser (VS).

Foto: Sebastiaan Nederhoed

Slagter
Bij het 3×3-basketbaltoernooi hebben de Oranje mannen een wedstrijd gewonnen en verloren. Dimeo van der Horst, Arvin Slagter (die nog speelde bij het Haagse The Jumpers),Ross Bekkering en Jessey Voorn begonnen met een nederlaag tegen Servië: 15-16. Tegen de Russische ploeg leidde Oranje vlak voor tijd met 16-13,zag de Russen terugkomen. Slagter was beslissend in de winst met twee rake vrije en was de zege binnen: 18-15. Komende dagen spelen de Orange Lions nog tegen Japan, China, Polen en België.