Jens te Velde ook volgend jaar in Den Haag te bewonderen


The Hague Royals is verheugd dat de 24-jarige shooting guard Jens te Velde ook volgend seizoen in het groen en geel te bewonderen zal zijn. In het rookie seizoen van zowel club als speler heeft Jens bewezen een goede investering voor de toekomst te zijn. Met zijn loepzuivere 3-point shot, zijn snelheid en gedreven spel past hij precies in het plaatje van coach Bert Samson.

Dutch Talent League
Jens speelde voorheen in de jeugdopleiding van de Harlemlakers (Amsterdam), waarbij hij onder meer twee seizoenen in de Dutch Talent League heeft gespeeld. In het seizoen 2016/2017 speelde Jens vervolgens op 19-jarige leeftijd voor BC New Stars Nieuwegein in de Promotiedivisie. In de navolgende drie seizoenen speelde Jens ook in de Promotiedivisie achtereenvolgens in 2017/2018 voor Utrecht Basketball, in 2018/2019 voor Racing Beverwijk en in 2019/2020 voor BS Leiden.

De Amsterdamse geneeskunde student heeft zijn basketballoopbaan zorgvuldig opgebouwd en heeft zich ook tijdens het vorige seizoen ontwikkeld van voornamelijk bankspeler tot een vaste waarde binnen het team. En nu de volgende stap: met de Royals de BNXT league in.