Hockeymannen ontsnappen aan blamage

De Nederlandse hockeyers, met Seve van Ass (HGC) en Jorrit Croon (ex-HGC) in de selectie, hebben hun eerste zege geboekt. In een van Oranje kant zeer matig duel namen de Zuid-Afrikanen met 3-0 de leiding. Het elftal van Max Caldas (foto) trok uiteindelijk met een 5-3 winst aan het langste eind.

Badmintonners Selena Piek en Robin Tabeling (speler van het Haagse DKC) hebben ook hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio verloren. Het Oranje-koppel speelde tegen de Chinese wereldkampioenen Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang (WR-1) verdienstelijk, maar kwam net te kort: 21-15 en 22-20.

De 3×3 basketballers met in het team Arvin Slagter, die in zijn jeugd nog heeft gespeeld bij het Haagse Jumpers, hadden het lastig met Japan. Slagter was de man of the match door enkele seconden voor tijd vrije worpen te benutten. Mede hierdoor wonnen de Nederlanders met 21-20. Ook het tweede duel van de dag, nu tegen de Chinese ploeg, werd in winst omgezet: 21-18.

Het beachvolleybalkoppel Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloor in het eerste groepsduel van het Spaanse koppel Elsa Baquerzio/Liliane met 19-21,21-18,16-14.

Marit Bouwmeester is de Olympische Spelen teleurstellend begonnen. De titelhoudster in de Laser Radial klasse staat na twee races achttiende. In de eerste race werd ze 21ste. Ook in de tweede
race kende zij een slechte start waardoor ze als 14de over de eindmeet schoot.

Hagenaar Kiran Badloe heeft in de baai van Enoshima een wisselvallige openingsdag met wisselend succes gepresteerd. In de eerste twee races eindigde de windsurfer vijfde en zevende. Vervolgens kwam hij bij de derde race als winnaar over de meet. Het leverde hem een voorlopige derde plaats in het klassement.

Bij de vrouwen in het windsurfen begon Lilian de Geus eveneens moeizaam met een achtste en een elfde plaats. Ook zij won de derde race waardoor zij nu op een voorlopige zesde plaats staat.