ADO Den Haag wint eerste oefenwedstrijd

ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstijd nipt gewonnen van CASA Academy, een team samengesteld uit oud-profs en jonge talenten.

Op een redelijk druk Sportpark Prinses Irene kwam ADO Den Haag onder leiding van veteraan Dick Jol in actie tegen CASA Academy.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut kwam Besuijen 1 op 1 te staan met de keeper van CASA maar kon het net niet vinden. Het duurde tot de 27ste minuut totdat er gescoord werd. Cain Seedorf klopte de keeper van CASA in de korte hoek en zette de 1-0 op het scorebord.

Kort daarna belande een omhaal van Vicente Besuijen op de lat, waarna Boy Kemper met een kopbal de stand op 2-0 bracht. Even later werd de spanning door Adham El Idrissi teruggebracht door de 2-1 binnen te schieten.

In de tweede helft werd bijna het gehele team van ADO Den Haag gewisseld, alleen Seedorf kon zijn verdedigende taak voortzetten. Na wat kansen van beiden teams waren de sfeeractie van de supporters waardoor het veld even niet zichtbaar was, de bal van CASA op de lat en de bal op de paal van ADO Den Haag de hoogtepunten.

Al met al was het nog wat stroef, maar de eerste overwinning smaakt naar meer bij de ADO Den Haag supporters. 

Foto’s en redactie Erik de Kleijn.