ADO Den Haag in dubbele cijfers tijdens traditional

ADO Den Haag heeft zaterdag tegen tweedeklasser Laakkwartier met 0-11 gewonnen. De selectie van de Haagse profvoetbalclub legde aan de Haagse Jan van Beersstraat  een leuke partij voetbal op de grasmat.

Ruim duizend toeschouwers waren aanwezig bij het tweede oefenduel van de profvoetballers van ADO Den Haag. Het naar de Keuken Kampioen Divisie afgezakte elftal kwam zaterdag bij en tegen Laakkwartier in actie. Een traditional, want jarenlang, op een enkele onderbreking na, beginnen de Haagse profvoetballers hun oefencampagne bij de club in het Laakkwartier. Het hele Haagse amateurvoetbal vierde gezamenlijk de coronaversoepelingen door massaal de ‘nieuwe’ selectie van trainer Ruud Brood te aanschouwen. Wie was er gebleven en wie waren er vertrokken? Tot verrassing van velen waren sterkhouders Daryl Janmaat en Marko Vejinovic weer van de partij en was nieuwkomer Marius van Mil aanwezig op de spitspositie.

Onder het genot van een biertje spraken veel supporters over de huidige situatie buiten het speelveld van de Haagse profclub. Wie wordt de nieuwe eigenaar? Toch Martin Jol, de man die tientallen spelers het vorige seizoen had aangetrokken, maar niet wist te voorkomen dat de club de gang naar de kelder van het betaalde voetbal moest gaan maken? 

Van Mil

Al na vijf minuten opende Marko Vejinovic vanaf de strafschopstip de score en nog geen minuut later kopte Boy Kemper de 0-2 binnen. Van achteruit dicteerde Daryl Janmaat het tempo en ‘gebruikte’ Vejinovic als verbindingsman naar de voorhoede waar Marius van Mil zijn mannetje stond. De van Excelsior Maassluis overgekomen spits zorgde voor de 3-0. Lorenzo van Kleef en Xander Severina zorgden voor de 0-5 ruststand.

Jong

Na rust verschenen tien verse en vooral jonge krachten binnen de lijnen. Daarvan waren onder meer oud-ADO Den Haag speler/trainer Maurice Steijn en de Haagse sportwethouder Hilbert Bredemeijer getuige. Severina, als enige overgebleven uit de eerste helft, zorgde voor de eerste treffer in de tweede omgang. Evan Rottier en Sem Steijn waren ieder verantwoordelijk voor twee treffers. Goaltjesdief Van Mil zorgde voor de 0-11 eindstand.

Kijk hier naar het interview dat ADO TV had met trainer Ruud Brood: https://www.youtube.com/watch?v=sbTohxzIw5Q 

Karakteristieken

Laakkwartier – ADO Den Haag 0-11 (0-5)

Scoreverloop: 5. Vejinovic 0-1, 6. Kemper 0-2, 12. Van Mil 0-3, 27. Van Kleef 0-4, 32. Severina 0-5, 55. Severina 0-6, 61. Rottier 0-7, 65. Rottier 0-8, 75. Steijn 0-9, 82. Steijn 0-10, 89. Van Mil 0-11

Scheidsrechter: Leo van Dokkum

Toeschouwers: 1.250

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans (46. Wentges), Van Kleef (46. Seedorf), Janmaat (46. M. Mulder), Kemper (46. Amofa), J. Mulder, Klas (46. Esajas), Polley (46. Reemst), Vejinovic (46. Rottier), Catic (46. Boussakou), Van Mil (46. Steijn), Severina (73. Van Mil)

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto’s: Martin van Oostveen