Wiëlle Douma versterkt ADO Den Haag Vrouwen

Wielle Douma maakt met ingang van het nieuwe seizoen deel uit van de selectie van ADO Den Haag Vrouwen. De 21-jarige verdedigster komt net als Van de Westeringh over van SC Heerenveen, waar ze zes seizoenen speelde. Douma heeft een overeenkomst van één jaar getekend.

Douma, die zowel links- als rechtsback kan worden gepositioneerd, speelde in de jeugd bij FC Wolvega en vervolgens dus een lange tijd bij SC Heerenveen. Afgelopen vrijdag speelde Douma haar laatste wedstrijd voor de Friese club die met 3-2 werd gewonnen van Excelsior. Daarnaast volgt zij een studie Bouwkunde, die ze aankomend schooljaar gaat afronden.

In het bijzijn van haar moeder tekende Wiëlle afgelopen week haar eerste contract bij de Hofstad, de stad waar de familie van haar moeder vandaan komt: ‘’Ik heb onwijs veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om er met zijn allen er een mooi jaar van te maken!’’

Voorzitter Kees Punt ziet Haagse roots in de nieuwe aanwinst: ‘’Met Wiëlle voegen we wederom een speelster toe aan onze selectie die beschikt over een enorme drive. Daarnaast is ze met haar persoonlijkheid goed voor de groep en is op meerdere posities inzetbaar, doordat ze tweebenig is. Het groengeel van ADO Den Haag Vrouwen past bij Wiëlle.’’