Geen goede generale tegen Ajax voor bekerfinale wedstrijd tegen PSV voor ADO Den Haag vrouwen

De ADO Den Haag vrouwen sloten in eigen huis de kampioenspoule af tegen Ajax. Opvallend in de basisopstelling van de Haagse vrouwen was dat trainer Sjaak Polak ruimte had gemaakt voor met name Priscilla Mesker en Eline Koster die hun voetbalschoenen aan de wilgen gaan hangen.

Bij rust stond de thuisploeg nog met 1-0 voor en een kwartier voor tijd was de stand nog 2-0 in Haags voordeel maar na negentig minuten plus nog vijf extra gingen de bezoekers er alsnog met een 5-3 winst vandoor naar Amsterdam.

In het eerste kwartier kregen de Amsterdamse vrouwen diverse kansen om de score te openen maar onder meer een vrije kopkans voor international Stefanie van der Gragt uit een vrije trap van de andere international Sherida Spitse verdween naast het Haagse doel. Na een klein halfuur werd Liz Rijsbergen door van der Gragt aan haar arm getrokken en scheidsrechter Luuk Timmer twijfelde geen moment en floot voor een strafschop die door aanvoerder Gwyneth Hendriks onberispelijk achter keepster Claire Dinkla werd geschoten. Een paar minuten later leek de ploeg van trainer Sjaak Polak op 2-0 te komen maar Eline Koster zag haar bal in het Amsterdamse doel afgekeurd worden door buitenspel. Vlak voor rust stuurde Rijsbergen Jaimy Ravensbergen diep maar deze kon geen controle over de bal krijgen waardoor een Amsterdamse verdediger nog op kon ruimen. Op slag van rust was het Mesker die de zekere 1-1 van Kay-Lee de Sanders kon voorkomen door een perfect gezet blok waardoor beide ploegen de kleedkamer op konden zoeken met een 1-0 score.

Toen een klein kwartier na rust Ravensbergen de 2-0 op het scorebord bracht leek er voor de thuisploeg geen vuiltje meer aan de lucht. Hierna begon onder meer met het oog op de volgende week zaterdag te spelen bekerfinale tegen PSV het grote wisselen en dat had duidelijk zijn invloed op het restant van de wedstrijd want vanaf de 76e minuut werd er driftig op los gescoord en wisten de bezoekers in een tijdsbestek van zes minuten viermaal te scoren en ondanks een treffer van de vertrekkende Nadine Noordam (red. naar Ajax) vanaf elf meter wat de spanning weer terugbracht hadden de bezoekers toch vlak voor tijd het laatste woord en werd de eindstand bepaald vanaf elf meter door Victoria Pelova (oud-ADO) op 3-5.

Komende zaterdag speelt de ploeg van trainer Sjaak Polak het duel van de waarheid de Toto bekerfinale in Almere tegen PSV, aanvang: 20.00 uur waar Haagsetopsport.nl uitgebreid verslag van zal doen op deze site middels beeld interviews en een verslag met foto’s.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Ajax:   3 – 5        (1 – 0)

Scheidsrechter: Timmer

Scoreverloop: 26e min. 1-0 G.Hendriks (pen), 58e min. 2-0 Ravensbergen, 75 e min. Tromp, 76e min. 2-2 Tromp, 79e min. 2-3 Lewerissa, 81e min. 2-4 Lewerissa, 83e min. 3-4 Noordam (pen), 87e min. 3-5 Pelova

Gele kaart: Doorn (Ajax)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks (62/Kagie), Mesker (52/Verspaget), Raaijmakers, Ravensbergen, Noordam, Obispo (72/Nelemans), Koster (62/IJzerman), Sellies,Boshuizen, Rijsbergen (72/v.Raay)


Opstelling Ajax: Dinka, v.d.Gragt (65/Vonkova), Verhoeven, Spitse, Garant, Doorn, Tromp, Lewerissa ( 88/Henry), Sabajo (66/Stiekema), Pelova, SandersRedactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo