Pak slaag voor Silicon Storks bij Quick Amersfoort

De honkballers van Silicon Storks zijn donderdagavond in Amersfoort tegen Quick Amersfoort begonnen aan de eerste van de drie wedstrijden om te bepalen wie van beide ploegen als hekkensluiter de korte zomerstop ingaat (red. 1 juli wordt de competitie hervat).

Op het XLLease Park Dorrestein kon de ploeg van coach Eugene Henson geen moment aanspraak maken op een positief resultaat. In de 1e inning kreeg startend pitcher Gedryon Basilia al gelijk een aantal punten om de oren en hij werd dan ook al snel afgelost door Darryl Jamoena. Bij aanvang van de tweede inning keek Storks al tegen een 5-1 achterstand aan. Toen na drie innings er op het scorebord een 9-4 voorsprong voor de thuisploeg te zien was, was het duidelijk dat er vanavond niets te halen viel voor de Hagenaars. Aan het eind van de vijfde inning stond de eindstand (15-4) al op het scorebord en na 6,5 inning kwam er einde aan deze teleurstellende ‘ongelijke’ partij. Wat vooral opviel was dat de thuisploeg maar één pitcher nodig hadden, Jan Willem Geerts, die van de 101 gegooide ballen 65 strikes genoteerd zag worden daarnaast gaf hij maar tweemaal vier wijd weg.

Storks had liefst vijf pitchers nodig want ook Yerson Rosalina, Jiairo Samboe en Joel Martis verschenen nog op de Haagse heuvel. Gezamenlijk hadden de Haagse pitchers in totaal 147 pitches nodig waarvan er 72 als strikes genoteerd werden. Waar de pitcher van de thuisploeg maar tweemaal vier wijd noteerde kwamen de pitchers van Storks gezamenlijk tot maar liefst elf maal vier wijd.

Komende zaterdag om 14.00 uur op het Schapenatjesduin in Kijkduin moeten de Kijkduin bewoners revanche proberen te nemen om de ploeg uit Amersfoort nog enigszins in het vizier te houden.