HRC zonder internationals te sterk voor The Bassets

De rugbyers van de Haagsche Rugby Club hebben zaterdag in Sassenheim The Bassets met 21-11 verslagen. In het laatste duel van de GIRO voorjaarscompetitie speelden de Hagenaars zonder hun drie internationals. Oranje speelde, net als vier oud-spelers van HRC, tegen Georgiƫ (48-15 verlies).

Het duel van HRC begon zaterdag al om 12 uur zodat beide teams de verrichtingen van het Nederlands rugbyteam live op de televisie konden zien. The Bassets begon sterk. In het team van HRC speelde Tim de Jong mee, een oud-jeugdspeler van de thuisclub. Wellicht dat dit The Bassets voldoende inspireerde om fel van leer te trekken. Na 20 minuten stond de thuisclub al met 8-0 voor na een try en een benutte penalty. Net voor rust kwam HRC echter weer (bijna) langszij door een try van Tom Eelman en een conversie van Lorenzo Groos: 8-7.

In de tweede helft draaide HRC, na een mindere periode in de beginfase, de rollen om in de wedstrijd. Tom Eelman scoorde zijn tweede try en Lorenzo Groos kickte de conversie weer tussen de palen: 11-14. Vlak voor tijd converteerde Lorenzo ook de try van Ryan Berrevoets waardoor de einstand van 11-21 in het voordeel van HRC op het scorebord verscheen.