Hellas wint van Aalsmeer-reserves

Zaterdagavond speelden de handballers van Hellas een thuiswedstrijd tegen het tweede team van Aalsmeer. De eerste wedstrijd eindigde in een 27-24 overwinning voor Aalsmeer. Nu was de Haagse ploeg met 22-19 te sterk voor de Bollenstrekers.

Hellas begon dankzij een sterke dekking en een goed keepende Caspar Hovingh sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten scoorde Aalsmeer pas het eerste doelpunt en was de stand 4-1 in het voordeel van de thuisploeg. Bij een stand van 6-1 werd Aalsmeer wakker en begon het aan een terugkeer in de wedstrijd. Dit resulteerde in een ruststand van 10-8 in het voordeel van Hellas.

Direct in de tweede helft liep Hellas uit naar een voorsprong van vier punten door een sterk spelende Olivier Veltman. Dankzij slordige fouten van de thuisspelende ploeg wist Aalsmeer terug te komen tot een verschil van slechts twee punten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de tweede helft. Dit resulteerde in een stand van 18-16 met nog een kwartier te spelen.

Waar het in eerdere wedstrijden nog mis ging voor Hellas in het laatste kwartier, bleven zij in deze wedstrijd wel slim spelen. De aanval werd rustig gespeeld en de kansen werden afgemaakt. Met nog 4 minuten te spelen kreeg Hellas een twee minuten tijdstraf, waardoor het nog even spannend werd. Aalsmeer kon hier echter geen gebruik van maken. Dit resulteerde in een eindstand van 22-19 in het voordeel van Hellas.

WHC/Hercules
De WHC/Hercules heren selectie van het trainersduo Richard Rijkens en Bart de Koning kende een offday in Houten. Het verloor met 36-18 na al een 20-8 achterstand te zijn opgelopen in de eerste helft. Aanvallend gingen veel kansen verloren door paal, lat of reddingen van de keepers van de gastheren. Daarnaast noteerden de Hagenaars een vracht aan technische fouten. Ook verdedigend liet het combinatieteam ook veel te veel steekjes vallen waar de gretige thuisploeg optimaal van profiteerde.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen