Hellas wint derby bij WHC/Hercules

Op zaterdag 19 juni werd er weer gestreden tussen de Haagse ploegen WHC/Hercules en HV Hellas. Het Haags onderonsje was een enerverende wedstrijd waarbij de stand als het ware ‘heen en weer schommelde’.

De wedstrijd begon in evenwicht met goals van Loek van Bergen en Henegouwen (Hellas) en Ziggy Ijzerring (WHC/Hercules). Ook waren er goeie reddingen door Jens Dijkstra.
Ondanks dat WHC goed tot scoren kwam vocht Hellas zich sterk terug, hierdoor kwam de stand op 14-14 bij de rust.

In de tweede helft begonnen de ploegen op gelijke hoogte maar uiteindelijk nam WHC het voortouw. Na zo’n 10 minuten spelen was de stand 20-17 in het voordeel van de thuisploeg. Maar weer vochten de hellenen zich goed terug waardoor de stand op 23-23 kwam. Dit kwam onder andere door sterk keeperswerk van Caspar Hoving die onder de lat stond bij Hellas.

Vanaf hier nam Hellas de voorsprong over en gaf deze ook niet meer uit handen.

De wedstrijd werd in de 28ste minuut van de tweede helft plots tot een einde gefloten na een aanvaring tussen Thomas Beltman en Tim Frenk. Thomas Beltman was hierdoor een korte tijd buiten bewustzijn, maar stond onder luid applaus na een aantal minuten weer op.

De eindstand was 27-29 in het voordeel van Hellas. De ploeg op de Laan van Poot mag zich nu dus weer winnaar van de Haagse Derby noemen.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen