Dames Voorburg CC winnen eerste ‘lange’ landstitel

De dames van Voorburg CC hebben geschiedenis geschreven door de eerste landstitel in de ‘lange’ spelvorm (40 overs) op hun naam te brengen. VRA werd eenvoudig opzij gezet. Een mooie prestatie van een team dat zowel crickettechnisch als qua sfeer gedurende het seizoen alleen maar beter werd. De mannen van VCC 1 hebben ondanks verlies van HBS nog uitzicht op de play-offs.

VRA begon erg voorzichtig aan de innings. Alert fielden van VCC leverde twee run outs op. Met oud-international Caroline Salomons op de mat nam het tempo iets toe. Toen zij werd gevangen, was de ban gebroken en strompelde VRA richting 67 runs voor zes wickets en uiteindelijk slechts 81 all out. Annemijn van Beuge bowlde 2 voor 3 en het is illustratief voor de teamprestatie dat vier andere bowlsters ieder een wicket namen.

82 was een mooie target die de captain en vice-captain graag zelf ter hand namen. Ook hier was de start traag: 16 runs uit zes overs. In de veertiende over werd captain Julia Corder (25) gecleand. Haar openingspartner Annemijn bleef met 22 not out. Babette de Leede had genoeg gezien en maakte 18 runs in vijf ballen met twee perfect getimede zessen.

Daarna kon het feest beginnen na lovende woorden van KNCB-bestuurslid Robert Vermeulen en vice-voorzitter van Voorburg CC Richard de Lange. VCC heeft er tien jaar hard aan gewerkt om het nieuwe damesteam op dit niveau te krijgen. Iedereen droeg bij aan het eindresultaat, waarbij ook de ‘jonkies’ Donna Polet en Carlijn van Koolwijk genoemd mogen worden.

Stand Hoofdklasse Vrouwen: VCC, Quick, VRA, Rood en Wit, Ajax.

Mannen VCC vergeten zichzelf te belonen

Minder goed verging het de mannelijke collega’s op het hoofdveld tegen HBS. Spinner Engelbrecht rekende in de derde over ‘danger man’ Visee in. Herstel kwam van Tayo Walbrugh (82) en Navjit Singh. Toch werd HBS na een tussenstand van 144/3 uitgegooid voor 183 (Dutt 3-27, Boissevain 3-49).

Een target van nog geen 3.7 runs per over op een perfect geprepareerde pitch, een dito outfield en een matige aanval. De toeschouwers die weer eens welkom waren, gingen er relaxt voor zitten.

Dat pakte anders uit. Hingorani gaf VCC weliswaar een goede start met 36, maar daarna was niemand in staat de uitstekend battende Sybrand Engelbrecht de steun te geven die hij nodig had. Bij 128/5 (Pieterse across the line) was VCC nog niet kansloos. De late middle order moest de strike roteren, een single in een gat slaan en Engelbrecht de strike geven. Dat bleek te veel gevraagd en tot overmaat van ramp gingen de batsmen ook nog uit. De benodigde run rate was nu zodanig opgelopen dat Engelbrecht zessen moest gaan slaan. Bij een poging daartoe werd hij op long off gevangen voor 68. Eén partnership had VCC de winst kunnen bezorgen.

Stand Topklasse: Punjab 9-26; VOC 9-25; Voorburg CC 9-21; HBS 9-20; Excelsior 9-19; VRA 9-18; HCC 9-13; ACC 9-10; Sparta 9-5; Dosti 9-3.

Redactie en foto: Patrick de Leede