Viv Kingma sloopt VRA

In de periode 1998-2011 werd VRA maar liefst elf keer landskampioen cricket. Een titel is inmiddels echter al acht jaar uitgebleven (in 2020 was er geen landskampioen). Voorburg CC werd in de geschiedenis slechts één maal landskampioen, maar heeft een reële kans om dit jaar die prestatie van 2002 te evenaren. Afgelopen zondag rolde een ontketende Viv Kingma de helft van de Amsterdamse ploeg op met fantastisch bowlen: vijf wickets voor 26 runs.

Voorburg CC had een droomstart toen Logan van Beek collega-international Ben Cooper in de slips (Tom de Grooth) gevangen kreeg. Na drie snelle wickets van Viv Kingma keek VRA tegen een tussenstand aan van twaalf runs voor het verlies van vier wickets. Dat werd zelfs 16/5 toen Van Beek Eric Swarczynski bowlde en 25/6 toen Kingma de jonge Udit Nashier verschalkte. De eerstvolgende bal was een supersnelle yorker op Mitch Lees die direct zijn biezen kon pakken: 25/7!

De voormalig aanvoerder van Oranje Peter Borren (44 runs) speelde wel een goede innings en voegde samen met Quirijn Gunning (14) 44 runs toe voor het achtste wicket. Toen Philippe Boissevain en Ali Ahmad hen opruimden, was VRA voor 80 all out.

Met zo’n laag totaal op het scorebord mocht VRA geen enkele extra weggeven. De openingsbowlers bowlden echter alleen al in de eerste zeven overs negen wides. Openers De Grooth en Hingorani liepen spelenderwijs naar de target. De Grooth (40) zag een uppercut nog in de handen van de third man belanden, maar Hingorani (23 not out) en Bas de Leede zorgden voor de broodnodige punten waardoor VCC oprukte naar een gedeelde derde plaats.

HCC ‘uit’ verregend

Op zaterdag had Voorburg CC pech. Regen maakte verder spelen volgens de umpires onmogelijk, terwijl VCC in een uitstekende positie verkeerde voor de winst. HCC maakte op het kleine veld slechts 175 runs.

VCC Dames aan kop

De VCC-dames maakten het in de Hoofdklasse tegen VRA onnodig spannend. VRA werd knap all out gegooid voor 120 runs. Na het vertrek van de vlot scorende openers Babette de Leede en Eva Lynch had VCC echter de grootst mogelijke moeite met dit totaal. Het was aan Milou van den Berg, Snehal Phadke en de zeer ervaren Ingrid van der Elst te danken dat VRA ternauwernood werd verslagen.

VCC Dames blijft aan de leiding met dertien punten uit vier wedstrijden.

Bij de Topklasse mannen is de stand als volgt: 1. Punjab, Excelsior 3-9; 3. Voorburg CC, VOC 3-8; 5. HCC 3-6; 6. ACC, HBS 3-5; 8. Dosti 3-2; 9. VRA en Sparta 3-1.

Redactie: Patrick de Leede

Foto’s: Frank van der Leer – Alle foto’s te zien op SportSnap