HCC nipt naar twee punten tijdens derby

Zaterdag troffen de cricketers van HBS Craeyenhout de andere club uit Den Haag, HCC. Het zou een hele speciale dag worden voor beide clubs. Het begon allemaal een stuk later. Door regen was het veld niet bespeelbaar en bleef het dus bij een beetje balletje trappen langs de kant.

Maar na een vertraging van vier uur startte uiteindelijk de wedstrijd op het kunstgrasveld van Craeyenhout. HBS begon daarbij met batten. Door de vertraging en de weersvoorspelling was deze game terug gebracht naar 31 overs in plaats van de gebruikelijke 50. HBS sloot de eerst inning met 183-5 (31 overs), een prima uitgangspunt voor de thuisploeg.

Toen HCC ging batten vloog Tony Staal er in de eerste over al uit door een running out. Boris Gorlee kwam op zijn plaats en samen met Musa Nadeem Ahmad werd heel degelijk runs toegevoegd aan het scorebord. De regendruppels kwamen langzaam terug komen en werd het op een andere manier spannend. Wanneer de wedstrijd door het weer zou worden gestopt gestopt voor de 20e over dan telt deze niet mee en gaan beide teams door de nieuwe regeling met 1 punt naar huis.

Bij vroegtijdige stopzetting is dit het aantal runs die HCC moet hebben om zich winnaar te kunnen noemen. Maar de wedstrijd wordt tot de 31 overs uitgespeeld. Even leek het erop dat HCC het niet zou redden. Maar door een prachtige slag van Hidde Overdijk kwamen er nog net 4 punten bij en kwamen beide teams op gelijke eindstand. 5/183(31) en 5/183(31)

Redactie en foto’s: Frank van der Leer (Header & Slide 1) – Alle foto’s te zien op SportSnap

Foto’s Slide 2: Remco van Oosterom