Stace van Bentem verlengt contract bij Cairox HYS Hokij tot 2022

Stace van Bentem heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuwe en verbintenis bij Cairox Hijs Hokij. De club en heeft het contract van de aanvaller opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022.

Van Bentem was 17 jaar toen hij in 2009 zijn debuut maakte in de hoofdmacht van HYS The Hague. De zelf opgeleide aanvaller veroverde onder toenmalige ‘player-coach’ Alexander Selivanov een basisplaats en sindsdien is de nummer #9 niet meer weg te denken bij de ploeg van Hijs Hokij.

Clubman pur sang
Het spreekt dan ook voor zich dat Van Bentem zich thuis voelt in Den Haag: “Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is belangrijk voor mij. Dat heb je als ijshockeyer ook nodig”, vertelt Van Bentem die met zijn contractverlening zijn elfde seizoen ingaat. “Ik ben dan ook blij dat ik langer bij Hijs Hokij blijf. Met heel veel plezier en vertrouwen blijf ik nog minimaal één jaar bij deze mooie club spelen.”

Verzaakt nooit
Uiteraard is hoofdcoach Chris Eimers tevreden met de contractverlenging van de aanvaller: “Stace is een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Altijd hard werkend, nooit verzakend”, vertelt Eimers.

Het laatste seizoen, 2019-2020, kwam Stace van Bentem tot 33 optredens. Daarin scoorde Van Bentem twaalf keer en gaf hij vijf assists. In totaal speelde Stace van Bentem in totaal 293 wedstrijden voor Hijs Hokij. Een echte clubman kunnen we deze speler wel noemen.