Ernesto Klem tekent voor twee jaar bij Cairox Hijs Hokij!

Cairox Hijs Hokij heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ernesto Klem! De 20-jarige verdediger heeft een tweejarig contract getekend bij de Haagse club! Het Nederlandse talent komt over van Eisbären Juniors Berlin U20. De in Den Haag geboren Klem debuteerde in 2015, het eerste jaar van de BeNe League, bij Dordrecht Lions op het hoogste niveau. De jaren daarna speelde de huidige international drie seizoenen voor de UNIS Flyers Heerenveen. In zijn laatste seizoen, 2019-2020 was de verdediger bij Eisbären Juniors Berlin goed voor 1 goal en 3 assists in 17 wedstrijden.
 
Volwassenheid
Na drie seizoenen bij de UNIS Flyers Heerenveen maakt Klem in 2019 de overstap naar het team van Berlijn op het hoogste jeugdniveau in Duitsland. Al met al een mooie ervaring volgens Klem waar hij ook volwassener is geworden: “In Berlijn heb ik vooral discipline ontwikkeld op en naast het ijs. Hard werken en niet opgeven stonden daar centraal”, begint de verdediger. “Ik had mijn eigen appartement dus naast het trainen moest ik ook koken, wassen en ga zo maar door. De volwassenheid die ik daar heb ontwikkeld wil ik ook weer vertalen naar mijn spel op het ijs.”
 
Thuiskomen
Het is niet de eerste keer dat De Uithof de thuisbasis is voor Klem. De Haagse verdediger speelde namelijk jarenlang in de jeugd van Hijs Hokij. “De Uithof voelt voor mij als thuis”, vertelt Klem. “Hijs is een hele mooie club die altijd voor de prijzen speelt. Met Heerenveen waren de wedstrijden in een volle Uithof altijd mooi om te spelen. Ik kan niet wachten om weer wedstrijden te spelen en energie te halen uit het publiek van Hijs”, aldus de Haagse verdediger die ook een duidelijk doel voor zichzelf stelt: “Individueel wil ik laten zien hoe ik mij in de jaren heb ontwikkeld en wil ik uitgroeien tot een van de dragende spelers van het team.” De selectie van Cairox Hijs Hokij is wordt steeds meer compleet. Eerder verlengden naast Oosterveld ook de Canadese doelman Brett Magnus, Jay Huisman, Stace van Bentem, Stijn Knoop, Justin Evers, Bjorn Borgman, Jay de Ruiter en Levi Boer hun overeenkomsten met de club.