Captain Alan van Bentem verlengt contract bij Cairox Hijs Hokij

Alan van Bentem zal ook volgend seizoen het rood/blauwe shirt van Cairox Hijs Hokij dragen. De 34-jarige captain heeft zijn contract met één jaar verlengd en kan in het nieuwe seizoen een record verbreken!

De ras Hagenees is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en is al jarenlang een vaste waarde in de ploeg van Hijs Hokij. Sinds 2015 is Van Bentem ook captain van het team van Chris Eimers. De hoofdcoach is dan ook blij dat hij op de aanvaller kan rekenen in het nieuwe seizoen: “Alan is een belangrijke, dragende kracht voor ons. Hij is een van de leiders van het team, geeft altijd 100% en is ook nog onze captain”, aldus Eimers.

‘Mister Hijs Hokij’
Van Bentem debuteerde in 2004 in de hoofdmacht van de club, het toemalige Wolves Den Haag. Komend jaar gaat de aanvaller alweer zijn 17e seizoen op het hoogste niveau spelen bij Cairox Hijs Hokij. Het is dan ook niet voor niks dat de nummer #7 één van dé gezichten is van de Haagse formatie. Van Bentem kan binnenkort misschien wel de All-time topscorer worden van Hijs Hokij. Het record staat nu op 380 punten, wat in handen is van oud-speler Jan-Jaap Natte. Van Bentem staat op 341 punten.

Van Bentem is de twaalfde speler die zijn contract verlengt in Den Haag. Eerder verlengden naast Van Bentem ook de Canadese doelman Brett Magnus, Jay Huisman, zijn broer Stace van Bentem, Joey Oosterveld, Stijn Knoop, Justin Evers, Bjorn Borgman, Ronald Wurm, Jay de Ruiter, Levi Boer en Jasper Kick hun overeenkomsten met de club.

Ook versterkte Cairox Hijs Hokij zich met Ernesto Klem.
Fotocredtis Robert Bos.