Jasper Kick tekent voor één jaar bij: “Van mijn oudste dochter mag ik nog niet stoppen”

Jasper Kick tekent bij voor één jaar: “Van mijn oudste dochter mag ik nog niet stoppen”
 
‘Good old’ Jasper Kick en Cairox Hijs Hokij hebben een overeenstemming bereikt over een nieuw contract! De belangrijke routinier die zijn hele jeugd bij Hijs Hokij speelde, tekent bij voor één jaar in Den Haag!
Kick is al jaren één van de vaste gezichten van de club en dat is niet voor niks. De aanvaller heeft er namelijk elf seizoenen op zitten in De Uithof. Kick is dan ook verheugd met zijn contractverlenging. “Van mijn oudste dochter mag ik nog niet stoppen. Zij wil de vrijdagavonden niet missen!”, begint de nummer 17. “Ik heb geen moment getwijfeld, maar er zijn wel een paar factoren die van invloed kunnen zijn. Gelukkig heb ik veel support vanuit huis in hetgeen wat ik doe en leuk vind, dus dat maakt de keuze makkelijker.”

Maar hoelang is de ‘Most Valuable Player’ van 18-19 nog op het ijs te zien? “Zolang ik mij fit en fysiek prima voel kan ik mee. In het laatste seizoen heb ik op twee wedstrijden na een volledig seizoen gedraaid waardoor de keuze voor dit jaar ook makkelijker is. Verder zullen we zien wanneer het juiste moment is om een stapje terug te doen”, aldus Kick.
 
“Hij is het toonbeeld van onze identiteit en echt een voorbeeld voor de jeugd” 
– Chris Eimers

 
Geboren leider
Cairox Hijs Hokij slaagt er dus in om een sterkhouder langere tijd te binden. Hoofdcoach Chris Eimers is blij met het bijtekenen van de 36-jarige Kick: “Jasper is een echte leider en is iemand die altijd voorop in de strijd gaat. Hij is het toonbeeld van onze identiteit en echt een voorbeeld voor de jeugd”, aldus Eimers.
Kick speelde zijn hele jeugd bij Hijs Hokij en debuteerde in 2003 bij het eerste team. In 2019-2020 had de aanvaller 33 punten (11G, 22A) uit 31 wedstrijden.
 

 
 Fotocredits: Robert Bos