The Hague Royals hebben geen kind aan futloze Friezen (UPDATE FOTO’S)

Wie zou aan het begin van het seizoen gedacht hebben dat er een wedstrijd zou komen waarin de Royals bijna flierefluitend met meer dan 20 punten zouden winnen, 72 -49. Toch gebeurde het vanavond in de Sportcampus tegen een opvallend mak Aris Leeuwarden.

Nu is het dan ook niet de leukste week in het bestaan van de Friese club. Een vermoedelijk matchfixing verhaal dat de landelijke pers haalde is geen inspiratiebron om eens flink te presteren. En tot overmaat van ramp konden de Noorderlingen ook nog eens met maar acht spelers aantreden, vanwege wat blessures en spelers die de club verlieten.

Om die reden hadden de Royals een makkelijke avond , waarin zij een aantal spectaculaire acties afwisselden met veel gemiste kansen. Wellicht had een volledig geconcentreerde teamprestatie voor de eerste keer de magische 100 grens kunnen doorbreken.

Het begin van het eerste kwart was volledig voor Tim Troussel met negen punten van de eerste elf, tussenstand 11-2 na vier minuten. De bezoekers grossierden in gemiste driepunters en de rebounds kwamen meestal in de gretige handen van Troussel en Eric Kibi terecht. Grote man van afgelopen zaterdag Deividas Kumelis hield zich opvallend rustig en beperkte zich voornamelijk tot intelligente assists, wat een paar keer mooie combinaties opleverde.

  • The Hague Royals

Friezen maken er een potje van

Nadat  het eerste kwart met de veelzeggende stand 17-4 was geëindigd gingen de Friezen vrolijk door met knoeien. De ene na de andere steal verdween in Haagse handen en leidde tot makkelijke mogelijkheden die helaas niet altijd tot punten leidden. Zo mislukte een dunkpoging van Troussel jammerlijk tegen de ring. Dezelfde speller was wel de man die verdedigend en aanvallend boven de rest uitstak. Zonder tot groots spel te komen liepen de Royals uit tot een geruststellende 31-15 ruststand.

Lopes komt los

Na de thee viel eindelijk de eerste driepunter van de wedstrijd, uit de handen van Kumelis. Daarna sukkelde de wedstrijd eigenlijk een beetje voort. Aris Leeuwarden had de kracht en inspiratie niet om er een wedstrijd van te maken en The Hague Royals speelde wel met het gebruikelijke enthousiasme en teamgeest, maar vaak met te weinig vernuft.

Uitzondering hierop vormde Casey Lopes die binnen vijftien  seconden een aantal van de mooiste acties aan elkaar reeg: eerst met een driepunter en daarna met een onnavolgbare dribbel en draai.

Ook Eric Kibi ging zich nadrukkelijk met de aanvallen bemoeien zodat de score nog verder opliep. Het vierde kwart werd zo een formaliteit met een spetterde dunk van Alhassan Barrie en nog een typische Lopes actie als hoogtepunten. Toen zelfs de toch niet al te grote Jens te Velde zich met het rebounden ging bemoeien was de wedstrijd gespeeld en kabbelde het rustig naar het einde.

Dat kwam met de eerste meer dan twintig punten overwinning voor de Royals in hun korte geschiedenis en een winning streak, die zaterdag a.s. zelfs nog verlengd kan worden als de koplopers in de elite B Yoast United op bezoek komen. De vorm van onze Haagse basketbalprofs is nog steeds groeiende dus wie zal het zeggen!

Man van de wedstrijd werd Tim Troussel met 22 punten en ook nog 14 rebounds.

Redactie: Ruud van de Graaf