ADO Den Haag met anderhalf been in Keuken Kampioen Divisie

ADO Den Haag is zondagmiddag in het eigen Cars Jeans Stadion tegen Fortuna Sittard tegen een 0-3 nederlaag aangelopen na een 0-1 ruststand.

De ploeg van trainer Ruud Brood begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat concurrenten Willem II (1-0 winst op RKC Waalwijk) en FC Emmen (3-1 winst op Heracles Almelo ) de volle buit hadden gepakt. Dat VVV Venlo puntloos bleef (2-0 verlies bij Sparta Rtd.) is in wezen niet belangrijk aangezien er met nog vier wedstrijden te gaan er twee ploegen rechtstreeks degraderen en het verschil met de p/d plek (nummer 16 FC Emmen) nu liefst acht punten bedraagt.

In het eerste kwartier werden de Limburgers voor het eerst gevaarlijk waarbij Zian Flemming over kopte na een voorzet van Emil Hansson. Het spel golfde op en neer. Zo werd een schot van Mats Seuntjes van richting veranderd en had Milan van Ewijk aan Haagse kant zijn vizier niet op scherp staan. Zo’n vijf minuten voor rust werd de ban gebroken door Flemming op aangeven van weer Hansson.

Na de thee bezorgde Sebastien Polter de thuisploeg gelijk een koude douche door na een slippertje van Gini Zuiverloon uit een vlijmscherpe counter de bal in het lege doel te schieten. De Hagenaars konden daar nagenoeg niets tegenover stellen en de bezoekers vonden het wel best. De 0-3 van Tesfoldet Tekie was een schrijnend voorbeeld van de gelatenheid bij de thuisploeg want de invaller mocht vrij de oversteek maken naar de Haagse helft en een hoek uitzoeken om het definitieve vonnis te vellen. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen maar arbiter Bas Nijhuis besloot, nadat hij door de VAR naar het scherm was geroepen, om geen penalty aan de bezoekers te geven.   

Karakteristieken

ADO Den Haag – Fortuna Sittard:

Scoreverloop: 39e min. 0-1 Flemming, 47e min. 0-2 Polter, 77e min. 0-3 Tekie       
Scheidsrechter:  Bas Nijhuis     Toeschouwers: 939
Gele kaarten: Vejinović (ADO/DH), Cox (Fortuna-Sittard)   

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Zuiverloon, Kemper, Familia-Castillo, de Boer (59/Kramer), Vejinović, El Khayati, Besuijen, Arweiler, Kishna (62/Adekanye)

Opstelling Fortuna-Sittard: Velthuizen, Rota, Rienstra, v.d.Buijs(5/Amiot), Cox, Moutoussamy (76/El Ablak), Flemming, Seuntjes (76/Emmanouilidis), Verlinden (46/Tekie), Polter, Hansson (76/Semedo)    

Overname toch weer op losse schroeven
De overname van de aandelen van UVS (United Vansen) door WSH (World Soccer Holdings) staat toch weer op losse schroeven. Na het kort geding van afgelopen donderdag verliep de intentieverklaring van UVS richting de Amerikanen. In een nieuwe verklaring van UVS staan nu andere eisen waarbij de Chinezen nu 2,1 miljoen willen (het bedrag conform het kort geding) en daar bovenop ca. 5 miljoen als overname bedrag e.e.a. ongeacht of de structuur binnen de HFC ADO of de STA (Stichting Toekomst ADO) gaat wijzigen.   

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief