Rijswijker Caljouw verder in Basel

Badmintonspeler Mark Caljouw uit Rijswijk heeft woensdagochtend zijn eerste partij in het mannenenkelspel in het Swiss Open in Basel gewonnen. De uit India afkomstige opponent Prannoy had in de St. Jakobshalle het nakijken, met de cijfers 21-19 9-21 21-17 (2-1 in sets) voor de competitiespeler van het Haagse DKC en het Deense Slagelse.

De eerste tegenstander van Caljouw in dit toernooi in deze Zwitserse rijksstad, kende voor hem geen geheimen. De tegenwoordig in Arnhem wonende Caljouw was de eerste Nederlander die een paar jaar geleden uitkwam in de Premier Badminton League in India.

Swiss Open

Het toernooi om de Swiss Open is het begin van het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen in Tokio, later dit jaar. Net als in het gemengd dubbel en het vrouwen dubbel maakt Caljouw kans om zich te kwalificeren voor de zomerspelen. Ondanks het gewijzigde kwalificatietraject is de doelstelling van de Nederlandse Badminton Bond onder voorzitterschap van de Rijswijkse ex-burgemeester Michel Bezuijen nog steeds ongewijzigd: één top-8 plek in Tokio.