Hockeyers HGC en Klein Zwitserland onderuit


In de herenhockey Tulp Hoofdklasse heeft zowel HGC als Klein Zwitserland op vreemde bodem een nederlaag moeten slikken.

In Amstelveen nam het elftal van trainer Paul van Ass na een kwartier spelen nog een 0-2 voorsprong. Voor de Wassenaarse formatie scoorden Maico Casella en Luuk van Duren, beiden uit een velddoelpunt. Daarna was de koek op, want Pinoké  scoorde vervolgens driemaal: 3-2. HGC zakte na deze nederlaag naar een vijfde plaats en zag Rotterdam voorlopig de vierde play-offplek innemen.

Ook Klein Zwitserland maakte geen goede beurt in een uitduel. De bewoners van de Klatteweg zagen Marco Miltkau tweemaal in het Amsterdamse bos scoren, maar het was niet genoeg voor de zege. Hurley maakte het dubbele aantal treffers: 4-2. Beide elftallen wisselden nu van positie op de ranglijst waardoor de Hagenaars nu op een elfde en voorlaatste plaats staan. Het was voor KZ de vijfde opeenvolgende nederlaag op vreemde bodem.