HGC loopt na 10 minuten achter de feiten aan

Een start zoals bij de dameswedstrijd HGC – Laren komt niet vaak voor. De dames van Laren overrompelde HGC in 3 minuten en verzilverde de eerste twee kansen van de wedstrijd. HGC, zonder Dirkie Chamberlain, was aanvallend niet bij machte om de wedstrijd naar de hand te zetten. Rode lantaarndrager Laren dicteerde de wedstrijd en ging met een verdiende 2-4 overwinning huiswaarts.

Na de snelle achterstand had HGC nog even hoop, door drie minuten later een aansluittreffer, uit een strafcorner van Lisa Lejeune, in de 7de minuut van de wedstrijd.

Alsof dat nog niet al genoeg spektakel was in de eerste helft van de wedstrijd, leverde een sleeppush, bij een strafcorner, ook nog een strafbal op. Na 10 minuten wedstrijd stond er al 1-3 op het scorebord, wat een complete verrassing was voor HGC. Vlak voordat de dames een kopje thee gingen drinken drukte Laren ook nog de 1-4 binnen.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd was het enige wapenfeit een tweede doelpunt van HGC, een backhandschot van Milagros Fernandez. HGC probeerde in de laatste 10 minuten nog druk te zetten op de verdediging van Laren, echter Laren bleef zonder paniek de wedstrijd goed controleren.

Zondag, 21 maart a.s. speelt HGC de uitwedstrijd tegen Bloemendaal dat één puntje meer heeft. Een prima kans om in deze wedstrijd te laten zien dat HGC een stevige middenmoter is en niet verder terug zakt naar onderen. Want dan kan het alsnog spannend worden.

Verslag  en foto’s: Sportshoots.nl