Geflatteerde winst van SC Heerenveen op ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft ook in Friesland op bezoek bij Heerenveen geen kans gezien om punten te pakken, na een 1-0 ruststand trok de thuisploeg uiteindelijk met 3-0 aan het langste eind. De Friezen kwamen al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar naarmate de eerste helft vorderde, nam de ploeg van trainer Ruud Brood het heft in handen. Ook na de rustwas ADO lange tijd sterker en leek en gelijkmaker in de maak. Door een fout van Marko Vejinovic kwam de thuisploeg via Henk Veerman op 2-0 en uiteindelijk was het naamgenoot Joey Veerman die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Al na een kleine tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door Siem de Jong die in eerste instantie op de hakken van John Goossens schoot waarna de bal weer voor zijn voeten viel waarna zijn tweede schot wel achter keeper Martin Fraisl verdween. Het doelpunt kon ontstaan omdat er door de Hagenaars te weinig druk werd gegeven, waardoor Joey Veerman een prachtige crosspass kon geven. Dit was echter niet het enige probleem aan Haagse kant. Omdat er op het middenveld drie spelverdelers stonden opgesteld, ontbrak het nodige gif. Hierdoor kon de thuisploeg rustig haar gang gaan en werd de vrije man in het zestien meter gebied gemakkelijk gevonden.

Een tweede doelpunt viel er ondanks een aantal kansen niet meer en kwamen de bezoekers steeds meer in de wedstrijd. De Hagenaars begonnen hoger druk te zetten, speelden nauwkeuriger en namen de namen de touwtjes in handen. Na een goede voorzet van Ricardo Kishna had Michiel Kramer de verdiende 1-1 moeten maken maar hij tikte de bal naast. Niet veel later kreeg Rami Kaib de bal tegen de hand na een voorzet van Milan van Ewijk maar waar vrijdagavond scheidsrechter Makkelie bij Emmen – Sparta na ingrijpen van de VAR na hands van Adil Auassar van Sparta de bal nog op de stip legde bleef een strafschop ditmaal uit. Na de thee bleef ADO de gevaarlijkere ploeg en was Adekanye met een kopbal dicht bij de gelijkmaker.  Hierna leek het slechts een kwestie van tijd voordat de bezoekers de 1-1 zouden binnen schieten. De 2-0 kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Na balverlies van Marko Vejinovic faalde Henk Veerman dan ook niet oog in oog met doelman Martin Fraisl.  Uiteindelijk was het Joey Veerman die het duel op slot gooide door de 3-0 aan te tekenen en zakt ADO steeds dieper weg in de degradatiezone.     

Karakteristieken


Heerenveen  – ADO Den Haag: 3 – 0 (1 – 0)   

Scoreverloop: 8e min. 1-0 De Jong, 78e min. 2-0 H.Veerman, 89e min. 3-0 J.Veerman       

Scheidsrechter:   Björn Kuipers        Toeschouwers: 0

Gele kaarten:   Bochniewicz, v.Bergen (Heerenveen), Arweiler (ADO DH)

Opstelling Heerenveen: Mulder, v.Hecke, Dresevic, Bochniewicz, Kaib (Woudenberg/65), v.Bergen (Nygren/74), Halilovic (Kongolo/ 65), De Jong (Hajal/74), Schöne, J.Veerman, H.Veerman

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk,Amofa, Pinas, Kemper (Familia-Castillo/51), Vejinović, El Khayati, Goossens (Arweiler/79) , Adekanye (Besuijen/62), Kramer, Kishna (Mokthar/79)    

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief