Hdm dames geven tik aan Amsterdam

De dames van de thuisploeg droegen bij het inspelen van de wedstrijd speciale shirts om de actie ‘Tikkie voor een Prikkie’ te ondersteunen. Hdm clubgenoot Isabelle Tonnaer (MC5) heeft lymfeklierkanker en zette een actie op om geld op te halen voor Kika. Daar is heel veel bewondering voor op te brengen en dat deden de dames 1 ook!

Verdedigende start

De ploeg uit Amsterdam has het eerste kwart goed aanvallend begonnen. Heel veel van de acties vonden plaats in de Haagse cirkel. Daarbij speelde de blauw witte dames een verdedigende rol. Wat ze werkelijk geweldig deden. De achterhoede zat goed dicht. Af en toe een mooie actie, waarbij Pien van Nes dicht bij de openingstreffer was. Maar het was Jip Dicke die na een paar minuten in het tweede kwart keepster Anne Veenendaal wist te passeren.

Dat geeft je vleugels want vanaf dat moment werd mede onder aansturing van coach Ivar Knötschke opgezweept tot meer aanvallend spel. Dat zorgde voor meer risico in de verdediging. Amsterdam kreeg ook meerdere strafcorners, de nummer 20 Michelle Fillet wist daarmee vlak voor rust langszij te komen.

Nog meer vuur

Na de rust kwam het blauw-witte leger nog meer op stoom. Het leek erop dat de uitploeg daar niet zoveel raad mee wist. Het was een prachtig schouwspel met een blijvend goede verdediging en prachtige reddingen door keepster Julia Remmerswaal, die aardig wat strafcorners voor haar kiezen kreeg. Een afsluiting met een gelijk spel was helemaal niet verkeerd voor hdm, maar het Haagse feest werd compleet gemaakt doordat Pien van der Heide met een snoekduik een minuut voor tijd de Amsterdammers op achterstand zette. Deze krachtmeting was terecht in het voordeel van hdm uitgepakt met 2-1.

Ook nog een bijdrage leveren aan de actie van Isabelle: ‘Tikkie voor een Prikkie’? Kijk op https://www.actievoorkika.nl/een-tikkie-voor-een-prikkie

Redactie en foto’s: Frank van der Leer