Rotterdam vernedert HGC heren

Op een zonovergoten sportpark Roggewoning werd de wedstrijd HGC heren 1 tegen Rotterdam gespeeld. Een duel tussen de nummer 2 en 3 van de competitie, beide ploegen hadden 18 punten. Op papier zou dit een topduel moeten zijn. De werkelijkheid bleek echter anders. HGC was een schim van wat het was. Waar tegen Amsterdam een paar weken geleden nog op topniveau werd gespeeld, was het nu Rotterdam die HGC haar wil oplegde. Met mooi spel overklasten de Rotterdammers HGC de ploeg uit Wassenaar. HGC kon daar helemaal niets tegenover stellen. De ploeg van coach van Ass leed veelvuldig balverlies, passes kwamen niet aan en het collectief werd vergeten. Het werd uiteindelijk 7-0 voor de Rotterdammers, waarbij HGC blij mocht zijn dat Rotterdam aan het einde gas terugnam.

HGC zakt door dit verlies naar een 4e plaats in de competitie. Er is werk aan de winkel voor Paul van Ass om zijn ploeg weer op het goede pad te krijgen, zeker als het nog voor de titel wil gaan.

Redactie en foto’s: Marcel van der Looy

Klein Zwitserland maakt het koploper knap lastig
De hockeyers van Klein Zwitserland hebben het koploper Bloemendaal behoorlijk lastig gemaakt. Bloemendaal kwam op voorsprong na een kwartier. Weer vijftien minuten later maakte David Huussen een velddoelpunt voor de roodblauwen. Een strafbal en strafcorner van de thuisploeg leek Bloemendaal in veilige haven te brengen. Een treffer uit een strafcorner van Aki Käppeler zorgde toch nog voor enige zenuwen bij de titelkandidaat. De 3-2 zege betekende voor Bloemendaal de tiende opeenvolgende zege. Het staat na tien duels gespeeld te hebben zonder puntverlies een straatlengte voor op ‘naaste’ belager Rotterdam. Klein Zwitserland behaalde uit tien wedstrijden negen punten en staat momenteel op een negende plaats in de Hoofdklasse.

Geef een reactie