De Mos wil vertrek ADO uit Rijswijk

Richard de Mos, fractievoorzitter van oppositiepartij Hart voor Den Haag/Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad, wil dat ADO Den Haag op termijn weer terugkeert naar de trainingsaccommodatie in het Zuiderpark. Sinds het begin van de lopende competitie, juli 2020, traint de zwalkende residentieclub op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk, waar dankzij de nodige aanpassingen en verbouwingen met recht een A-locatie is ontstaan.

Met steun van een lokale ondernemer lukte het sportwethouder Björn Lugthart (Wij Rijswijk) met ADO overeenstemming te bereiken, voor gebruik van het voormalige sportcomplex van RVC en Haaglandia als trainingsaccommodatie, maar wat De Mos betreft blijft het bij deze periode van twee jaar. Lugthart zei afgelopen zomer de samenwerking met de residentieclub als een eerste stap te zien naar het bereiken van het doel om van Rijswijk een sportstad te maken.

Zuiderpark
Het was overigens altijd de bedoeling dat ADO na twee jaar terug zou keren naar het Zuiderpark. Directeur Mohammed Hamdi liet bij het ondertekenen van het contract met de gemeente Rijswijk weten de komende twee jaar in Rijswijk als overbrugging te zien en dat de wens nog steeds aanwezig is om samen met de gemeente Den Haag een fraaie trainingsaccommodatie te realiseren. “Wij willen alsnog terug naar onze roots” aldus Hamdi afgelopen zomer. Omdat het ook de bedoeling is dat de jeugd van de academy van ADO in het Zuiderpark blijft trainen, is het niet uitgesloten dat Rijswijk volgend jaar over een A-locatie zonder vaste gebruiker beschikt.

Redactie: Peter Petit

Geef een reactie