ADO Den Haag schiet niets op met een punt bij Willem II

ADO Den Haag is woensdagmiddag in de degradatiekraker in Tilburg tegen Willem II niets opgeschoten met het uiteindelijke gelijke spel (1-1) na een 0-0 ruststand. Overigens zag het er vlak voor rust bijzonder donker uit voor de Hagenaars toen de Kroaat aan Haagse kant Tomislav Gomelt een directe rode kaart kreeg voorgehouden.  

In het kader van de clichés kon op voorhand een duel worden verwacht met veel strijd, passie en matig voetbal. In de praktijk bleek alleen het laatste van toepassing. Willem II had in de eerste helft iets de overhand en dacht na twintig minuten op voorsprong te komen. Wesley Spieringhs kopte uit een corner binnen, maar scheidsrechter Mulder had in het gedrang een licht duwtje gezien, waardoor de treffer werd geannuleerd. Op slag van rust versnelde Kwasi Wriendt vanaf eigen helft en kreeg van Tomislav Gomelt een sliding op zijn achillespees te verwerken en de middenvelder van ADO kon door deze oliedomme actie meteen gaan douchen.

Strafschop
Vlak na rust werd de opdracht voor de ploeg van trainer Ruud Brood nog lastiger toen de thuisploeg vanaf de stip op een 1-0 voorsprong kwam door een goedkoop gegeven strafschop die door invaller Mike Trésor eenvoudig benut werd. Een kwartiertje later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Shaquille Pinas na een charge van Jordens  Peters op Michiel Kramer, die de eerste strafschop van de wedstrijd had veroorzaakt.

Heft in handen
Opmerkelijk genoeg had ADO met een man minder in de tweede helft het heft in handen en zag het een kwartier voor tijd dat ook de thuisploeg met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart voor Peters. Hoewel er zes minuten extra tijd bijkwam, zagen beide ploegen geen kans meer om nog iets aan de score te veranderen.

Druk
Zo kende deze wedstrijd geen directe winnaar maar zullen de concurrenten Emmen, RKC, VVV, PEC en Sparta met genoegen kennis hebben genomen van dit resultaat. Het gat naar de veilige vijftiende plaats is nu acht punten. Met nog elf wedstrijden te gaan wordt de druk op de ketel steeds groter. Dit weekend ontvangen de Hagenaars RKC Waalwijk en Willem II gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam.   

Karakteristieken

Willem II – ADO Den Haag  1 – 1  (0 – 0)

Scoreverloop:   48e min. 1-0 Trésor(pen), 62e min. 1-1 Pinas (pen) 

Scheidsrechter:   Siemen Mulder        Toeschouwers: 0
Gele kaarten: Heerkens, Owusu (WII)   
Rode kaarten: Gomelt (ADODH)/42, Peters (WII)/75/2xg)  

Opstelling Willem II: Muric, Owusu, Holmén, Peters, Heerkens (Köhn/63), Spieringhs, Pavlidis, Llonch (Selahi/84) , Nunnely (Romeny/85), Wriedt v.Beek/79), Köhlert Trésor/45)    

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Zuiverloon (Goossens/58), Pinas, Kemper, Vejinović, El Khayati (Arweiler/58), Gomelt , Adekanye (Besuijen/58), Kramer, Kishna (Del Fabro/46)  

Redactie: Rob Blankenstein

Geef een reactie