Blessure badmintonner Caljouw valt mee

De Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw (26) herstelt goed van de rugblessure die hij vorige week opliep tijdens het EK voor gemengde teams in Finland. Vanwege deze blessure moest Caljouw zijn enkelspelpartij in de groepswedstrijd tegen zijn Russische opponent Georgii Karpov reeds na 13 minuten bij een 13-17 achterstand in de eerste set staken. Nederland verloor de wedstrijd met 1-4 en was daarmee uitgeschakeld voor verdere deelname aan het EK uiteindelijk door Denemarken werd gewonnen.

Omdat Caljouw nog nooit last heeft gehad van zijn rug was het vorige week wel even schrikken, maar hij is nu druk bezig om op trainingscentrum Papendal bij Arnhem het volgende internationale toernooi te halen. Dat toernooi staat gepland in Zwitserland en is tevens het eerste toernooi waar punten kunnen worden gehaald voor deelname aan de Olympische Spelen, later dit jaar in Tokio. De Rijswijkse nummer 36 op de wereldranglijst ligt goed op schema om de eerste Nederlandse mannelijke single badmintonner op de Spelen te worden sinds 1996 (Jeroen van Soerland).

Redactie: Peter Petit

Geef een reactie