Voorbeschouwing RKC Waalwijk – ADO Den Haag: Belangrijk duel onderste regionen

ADO Den Haag speelt komende zaterdag 9 januari 2021 in de 15e speelronde van de Eredivisie uit bij RKC Waalwijk. De wedstrijd begint al om 16.30 uur en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Zowel ADO Den Haag als RKC Waalwijk bleef dit seizoen na het besluit van de KNVB in de Eredivisie, tot grote woede van Cambuur Leeuwarden en De Graafschap. RKC Waalwijk doet het momenteel iets beter dan vorig seizoen en staat 14e, ADO Den Haag staat ener laatste met 5 punten minder dan het elftal van hoofdtrainer Fred Grim.

De ploegen speelden hiervoor al twaalf keer tegen elkaar in Waalwijk. De thuisploeg won zeven maal, ADO pakte vier keer de winst en slechts één keer werd het een gelijkspel. RKC Waalwijk ging de laatste drie competitieduels onderuit. Onder de nieuwe hoofdtrainer Ruud Brood, die ook vier jaar in dienst was bij RKC Waalwijk (eenmaal kampioen en tweemaal een promotie naar de Eredivisie), pakte ADO Den Haag in zes wedstrijden drie punten maar won nog niet.

Bij ADO Den Haag kunnen Marko Vejinovic en Daryl Janmaat hun debuut maken, zij werden tijdens de korte winterstop aangetrokken als nieuwe spelers van de club. ADO Den Haag lijkt nog niet klaar op de transfermarkt, de club zou nog graag een spits en een linksback aan de selectie willen toevoegen. Voor de spits positie hebben de Hagenaars AZ-speler Ferdy Druijf (22) op het oog. Voor de linksback positie wil ADO Den Haag graag de 24-jarige Duitser Leon Guwara (FC Utrecht) aantrekken.

RKC Waalwijk gaat in principe de transfermarkt niet op en doet het ook de tweede seizoenshelft met de huidige selectie. Aanvaller Ola John is inmiddels hersteld van de blessure die hij op liep tegen PSV en is weer inzetbaar. Ook James Efmorfidis is weer inzetbaar, die pas drie wedstrijden speelde door blessures en ziekte. RKC Waalwijk treft de komende drie wedstrijden laag geklasseerde teams met ADO Den Haag, Willem II en Fortuna Sittard.

Tekst: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie