ADO Den Haag pakt nipte winst bij RKC Waalwijk

Met de winteraanwinsten Daryl Janmaat en Marko Vejinović in de basis boekten de Hagenaars de tweede winst in dit seizoen en was het de eerste winstpartij onder trainer Ruud Brood. De enige treffer viel in de 17e minuut door linkervleugelverdediger Boy Kemper die op aangeven van de weer in de basis teruggekeerde John Goossens keeper Kostas Lamprou van de thuisploeg kansloos liet. Net als na de herstart van het vorige seizoen in 2020  pakten de bezoekers tegen de Waalwijkers na deze korte winterstop de volle buit, toen  nog onder trainer Alan Pardew (2-0).           

Janmaat (aanvoerder) vormde met de weer herstelde Pinas het centrum en Vejinović begon als spelmaker op het middenveld. Beide routiniers drukten al meteen hun stempel op het elftal waarbij de Serviër al gelijk een aantal vrije trappen en corners voor zich opeiste. Vlak voor rust sneed hij een vrije trap scherp aan, maar Michiel Kramer kopte niet naar de hoek waardoor Lamprou simpel de 0-2 kon voorkomen. 

Vlak na de thee moest ADO-doelman Luuk Koopmans voor het eerst echt ingrijpen. Een schot van James Efmorfidis bokste hij kundig weg. Na een uur  kroop ADO door het oog van de naald. Tegen een gevaarlijke voorzet van Saïd Bakari voor het doel kregen zowel Finn Stokkers als Richard van der Ven net niet een voet tegenaan. In het restant van de tweede helft waren de kansen op de vingers van een hand te tellen.

Nadat de Hagenaars liefst negen minuten blessuretijd hadden overleefd, was de winst een feit waardoor de ploeg van trainer Ruud Brood een uitstekende start van het nieuwe kalenderjaar kent.

Komende woensdagavond komt een andere degradatiekandidaat, het Limburgse VVV Venlo, op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Een nieuwe driepunter zou een aardige opsteker zijn voor een verdere opmars naar de bovenkant van het rechterrijtje.     

Karakteristieken


RKC Waalwijk – ADO Den Haag

Scoreverloop:  17e min. 0-1 Kemper   

Scheidsrechter:   Serdar Gözübüyük        Toeschouwers: 0

Geel  RKC Waalwijk:  Anita

Geel ADO Den Haag: Kramer, Goossens

Opstelling RKC Waalwijk: Lamprou, Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten (77/Lutonda), Azhil (77/David), Anita, van der Venne (84/Damascan), Efmorfidis (60/Sow), Stokkers, Daneels   

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Janmaat, Pinas, Kemper, Goossens (90/Del Fabro), Vejinović, Bourard (67/Pascu), Besuijen (89/Ould-Chikh), Kramer, Kishna (52/Philipp)   

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie