The Hague Royals aan de bak in Rotterdam

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord raakte vorige week in Den Helder de ongeslagen status kwijt. In buurman The Hague Royals treft de brigade van Toon van Helfteren een team om de winnende weg weer in te slaan. De Rotterdammers zijn in eigen huis een moeilijk te kloppen ploeg. Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden kregen in de Maasstad in elk geval geen poot aan de grond en werden redelijk ruim verslagen. Datzelfde Aris Leeuwarden wist in Den Haag wel van de Royals te winnen. Arunas Mikalauskas zal zich zeker willen revancheren voor zijn matige optreden in Den Helder.

The Hague Royals heeft het moeilijk en dat is ook niet onverwacht. De Haagse formatie heeft drie ruime nederlagen moeten incasseren: tegen Aris Leeuwarden 66-86, tegen Den Helder 52-89 en bij Heroes Den Bosch 92-46. In de wedstrijd tegen de Suns wisten de Royals het tot het einde van het derde kwart nog aardig in het spoor te blijven. Vooral op het gebied van de schotpercentages en het aantal keren balverlies moet er nog veel te winnen zijn voor de formatie van coach Bert Samson. Tim Troussel is de enige speler die per wedstrijd meer dan 10 punten weet te scoren, namelijk 13.3. Als de Fransman meer steun krijgt van onder meer Alhassan Barrie en Eric Kibi, dan kunnen de nederlagen wat minder hoog uitvallen.

Voorbeschouwing van Dutchbasketballeague.nl

Geef een reactie