Herstart Badminton eredivisie vol twijfels

De Haagse badminton regioverenigingen BC DKC, BC Drop Shot en Le Credit Sportif VELO, uitkomend in de eredivisie, hebben hun twijfels over een herstart van de competitie. De Badmintonbond heeft de beslissing voorlopig vooruit geschoven tot na 19 januari 2021.

Echter, de wil om te starten op basis van de huidige voorwaarden is niet hoopgevend bij de Haagse regioverenigingen. Scheidend voorzitter Mario Buijk van BC DKC ziet niet direct een oplossing. “Het kostenaspect van de testcapaciteit, is wel de grootste boosdoener naast het maatschappelijk belang dat wij als vereniging hebben. De kosten van testen zijn zodanig dat wij dit als vereniging niet kunnen opbrengen. Sportief gezien zijn onze spelers/sters ook niet allemaal beschikbaar in een nieuw competitie programma. Denk hierbij aan onze spelers die zich willen plaatsen voor de OS van Tokyo. Vele toernooien in het buitenland moeten deze mannen, Robin Tabeling en Mark Caljouw, o.a.  spelen om deelname te verkrijgen”.

De competitie in Nederland vraagt om een waardige kampioen, is ook de opmerking van Cock Diemel voorzitter van Le Credit Sportif VELO. “Wij zijn het eens met de uitgangspunten van BC DKC. Hier tegenover staat ook dat wij geen kantine opbrengsten hebben en sponsors haken af. Bedrijven hebben het ook erg moeilijk en kunnen geen bijdrage meer leveren. Nieuwe sponsors werven op dit moment is ook een moeilijke opgave.”

BC Drop Shot reageerde positief om de competitie te hervatten. Bij deze vereniging spelen bijna alle spelers/sters ook in buitenlandse competities, wat ook nog complicaties kan geven met speeldata van de competitie in Nederland.

De Badmintonbond heeft enige scenario’s in voorbereiding die na 12 januari 2021 besproken worden met de alle eredivisie badmintonverenigingen. De keuze is dan aan de badminton eredivisie verenigingen.

Tekst en beeld: Sportshoots.nl, Frank van Leeuwen

Geef een reactie