ADO Den Haag vrouwen geven twee punten weg tegen Excelsior Rotterdam

De ADO vrouwen hebben vrijdagavond in Rotterdam twee punten weggegeven tegen de vrouwen van Excelsior. In de derde minuut van de extra tijd werd een overtreding van aanvoerder Gwyneth Hendriks op de rand van de zestien meter de Haagse vrouwen fataal want dat buitenkansje werd knap verzilverd door Joy Kersten die de vrije trap  onberispelijk achter keeper Barbara Lorsheyd wist te plaatsen waardoor de eindstand werd bepaald op 2-2.

In de eerste helft namen de Haagse vrouwen gelijk het initiatief en na een kleine tien minuten was het Nadine Noordam die, na goed voorbereidend werk van Eline Koster en Jannette van Belen, de bal snoeihard in de kruising schoot. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg de kans op 1-1 via Marthe van Erk maar Lorsheyd wist in het Haagse doel erger te voorkomen. Diezelfde van Erk dwong na zo’n twintig minuten met een knap schot Lorsheyd weer tot actie door de bal over de lat te tikken. De bezoekers kregen ook mogelijkheden na een goede kaats van Koster schoot Liz Rijsbergen, die eerder deze week haar eerste contact tekende bij de Hofstad ploeg, net naast. In de 33e minuut kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte waarbij een vrije trap van Frederique van Nieuwland onbedoeld met het hoofd verlengd werd aan Haagse kant door Kayra Nelemans waarna Kersten de 1-1 binnen schoot. Na de thee drukte met name Rijsbergen haar stempel op de wedstrijd met knappe individuele acties waarvoor ze uiteindelijk zichzelf in de 54e minuut beloonde door een assist van Van Belen doeltreffend af te ronden. Nauwelijks één minuut  later had Rijsbergen de wedstrijd moeten beslissen maar ze wist de bal niet voorbij de sluitpost van de Rotterdammers te krijgen. Ook Jaimy Ravensbergen kreeg een niet te missen kans maar het presentje van verdediger Isa Kagenaar die te kort terugspeelde op haar keeper leverde geen treffer op. Bepaald pech had middenvelder Nadine Noordam die zo’n tien minuten voor tijd haar schot op de lat zag belanden waarna de bal voor de voeten belande van Van Beelen die ook deze kans voor de bezoekers verprutste. Na een lange blessurebehandeling van de keeper Isa Pothof van de thuisploeg brak de extra tijd aan van vijf minuten en als de ploeg van trainer Sjaak Polak dan niet de vele kansen weet te benutten dan is het vaak zo dat de tegenstander dat alsnog wel doet en dat gebeurde dan ook zoals in dit verslag eerder beschreven.

Over zeven weken komen de ADO vrouwen pas weer in actie en wel op 29 januari thuis voor de Eredivisie Cup tegen VV Alkmaar.                        

Karakteristiek

Excelsior Rtd. – ADO Den Haag

Scoreverloop:  8e min. 0-1 Noordam, 33e min. 1-1 Kersten, 54e min. 1-2 Rijsbergen, 90+3 min. 2-2 Kersten

Scheidsrechter:  Shona Shukrula

Gele kaart Excelsior Rtd.:  

Gele kaart ADO Den Haag: Ravensbergen, G.Hendriks

Opstelling Excelsior: Pothof, Ridder, Bos, Nieuwland, Bhagerath(74/Ibes), van Erk, de Breij, Piqué, van Bokhoven, Kersten, Kagenaar

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G. Hendriks, Nelemans,  Raaijmakers, van Belen, Ravensbergen, Noordam, Koster (74/Sellies)), Verspaget, K.Hendriks (74/Kagie), Rijsbergen (90/van Raay) 

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie