Voorbeschouwing Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag vrouwen

Nog één wedstrijd en dan kan ADO Den Haag Vrouwen genieten van de winterstop. Op de laatste speeldag van 2020 gaat het elftal van Sjaak Polak op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Het is de elfde confrontatie in competitieverband tussen beide clubs. Acht keer won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover slechts één nederlaag. Één keer werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen zegevierde de Residentieclub in eigen huis dankzij een doelpunt van Jaimy Ravensbergen op slag van rust met 1-0.

Excelsior Rotterdam wist dit seizoen alleen op de zevende speeldag PEC Zwolle te verslaan (2-1). Met vier punten uit acht wedstrijden staat de club op de zevende plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is met dertien punten de huidige nummer vier. Van de veertien wedstrijden in de Eredivisie en Eredivisie Cup in 2020 wisten de groengelen precies de helft te winnen. Komt daar vrijdag een achtste zege bij?

“Het was een gek jaar,” kijkt Julia Kagie terug op 2020. “Vorig seizoen hebben wij de competitie helaas niet kunnen afmaken. Daarom was iedereen nu extra blij dat dit seizoen onze competitie niet is stilgelegd en we lekker kunnen doorvoetballen. We staan momenteel op de vierde plaats en gaan er alles aan doen om in de kampioensgroep terecht te komen.”

Zelf doet de 19-jarige verdedigster, die de afgelopen vier duels in de basis begon, er alles aan om elke wedstrijd te spelen. Zoals vrijdag, als de tweede confrontatie dit seizoen met Excelsior Rotterdam wacht. “In de thuiswedstrijd hebben we veel kansen gehad. Wanneer we deze kansen benutten, zullen we met een goed gevoel en drie punten de winterstop ingaan.”

De wedstrijd Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 11 december gespeeld in het Van Donge en De Roo Stadion in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Geef een reactie