ADO Den Haag houdt Emmen onder zich op de ranglijst

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in en tegen Emmen het derde gelijkspel op een rij geboekt (1-1) na met rust met 1-0 voorgestaan te hebben. Al na zes minuten kwam de ploeg van trainer Ruud Brood op voorsprong door een treffer van Vincente Besuijen na een perfecte voorzet van Lassana Faye.

In de dichte mist aan de Oude Meerdijk in Emmen werd het duel in de twaalfde minuut stil gelegd. Supporters van de thuisploeg meenden dat hun ploeg wel een steuntje in de rug kon gebruiken door het afsteken van vuurwerk en fakkels met als gevolg dat door de nodige rookontwikkeling het zicht op het veld nihil was geworden. Een kwartier later werd de wedstrijd weer hervat Na de hervatting had de ploeg van trainer Dick Lukkien weliswaar veelvuldig de bal maar alleen Michael de Leeuw en Glenn Bijl waren dichtbij een treffer. De Hagenaars hielden vervolgens vrij gemakkelijk stand maar verschenen zelf ook nog maar sporadisch voor het Drentse doel.

Na de thee ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en was De Leeuw dichtbij een doelpunt. Hij zag zijn bekeken balletje op de lat boven keeper Luuk Koomans van de bezoekers uiteenspatten. Even daarna kopte Bijl voor de Drentenaren in kansrijke positie over. De Haagse doelman was vervolgens ook goed bij de les bij schoten van opnieuw Bijl en Sergio Pena.  De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven en zo’n tien minuten voor tijd was het Araujo, die helemaal vrij was gelaten in het strafschopgebied, die ongehinderd kon binnenkoppen. Hierna ging de thuisploeg nog energieker op zoek naar de bevrijdende treffer maar echt uitgespeelde kansen wist de thuisploeg zich niet meer te scheppen. In de vijf minuten blessuretijd was ADO via Besuijen nog dicht bij de 1-2 maar hij kon de laag voorgezette bal net niet met zijn hoofd tot doelpunt promoveren.  

Karakteristieken


Emmen – ADO Den Haag

Scoreverloop: 6e min. 0-1 Besuijen, 72e min. 1-1 Miguel Araujo    

Scheidsrechter:   Jeroen Manschot        Toeschouwers: 0

Geel  Emmen:  De Leeuw

Geel ADO Den Haag: De Boer   

Opstelling Emmen: Wiedwald, v,Rhijn (72/Avdijai), Bakker (82/Veendorp), Araujo, Cavlan, Bijl, De Leeuw, Ben Moussa (46/Bernadou), Laursen (86/Jansen), Kolar (86/Chacón), Pena   

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye, Besuijen (90+2 Catic), De Boer (67/Rigo), Pascu, Ould-Chikh (67/Ratiu), Kramer (59/Karelis), Kishna (59/Bourard)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie