Voorbeschouwing ADO Den Haag – Ajax: “Kan ADO Den Haag stunten tegen Ajax”?

ADO Den Haag ontvangt komende zondag in speelronde 13 van de Eredivisie koploper Ajax. Van de 46 eerdere edities in Den Haag won de thuisploeg er 11, Ajax ging er 25 maal vandoor met de zege. Vorig seizoen eindigde ADO – Ajax in 0-2. Het duel staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis en vangt aan om 14.30 uur.

ADO Den Haag staat momenteel op de 17e plaats en boekte dit seizoen pas slechts één zege. De laatste drie competitieduels werden gelijkgespeeld met 1-1, zoals vorige week tegen hekkensluiter FC Emmen. Ricardo Kishna (25), nu in dienst als voetballer bij ADO Den Haag, maakte in februari 2014 zijn eredivisiedebuut bij notabene Ajax. Toeval of niet, sinds de rentree van de geboren Hagenaar heeft ADO Den Haag niet meer verloren en zondag komt zijn oude ploeg Ajax op bezoek. Na lang blessureleed maakte Kishna op 28 november dit jaar zijn rentree tegen SC Heerenveen. Niet alleen voor Kishna is het treffen met Ajax een weerzien met zijn oude club, dit geldt ook voor Robert Zwinkels, John Goossens, Boy Kemper, Kees de Boer en Vicente Besuijen.


Juist tegen Ajax kan ADO Den Haag de steun van het fanatieke publiek goed gebruiken, maar helaas worden alle duels nog altijd zonder toeschouwers afgewerkt. Geen enkele tegenstander komt graag naar Den Haag, vanwege het fanatisme van het publiek. Dat het nu anders is, kan in het voordeel zijn van de bezoekers uit Amsterdam. De laatste zege van ADO Den Haag op Ajax dateert alweer uit het seizoen 2010/2011, toen de thuisploeg met 3-2 won dankzij doelpunten van Frantisek Kubik, Lex Immers en Timothy Derijck.


Tegenstander Ajax bereikte afgelopen woensdagavond ternauwernood de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker door FC Utrecht in een bloedstollend duel nipt met 5-4 te verslaan. Quincy Promes, die afgelopen woensdag nog in de wedstrijdselectie ontbrak vanwege de verdenking van betrokkenheid bij een steekincident, reist met de groep van trainer Erik ten Hag mee naar Den Haag. Hoe lang Promes nog bij Ajax zal spelen, hangt af van het verdere verloop van het onderzoek naar het incident en de vermeende interesse van zijn oude werkgever Spartak Moskou die hem van Ajax over zou willen nemen. Hetzelfde geldt voor Edson Álvarez, waar Valencia interesse in heeft.


Verder verwacht Ten Hag dat Andre Onana er tegen ADO Den Haag weer bij zal zijn. Klaas-Jan Huntelaar en Sean Klaiber (geschorst tegen FC Utrecht) zijn ook weer inzetbaar. David Neres, Noussair Mazraoui, Brian Brobbey, Lassina Traoré, Mohammed Kudus en Jurriën Timber zijn de grote afwezigen in de Ajax-selectie.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie