Voorbeschouwing ADO Den Haag vrouwen – PEC Zwolle vrouwen

De helft van de reguliere competitie zit er inmiddels op. Vrijdag 20 november begint de achtste speelronde, met de terugwedstrijden van de openingsspeeldag. ADO Den Haag Vrouwen ontvangt in het eigen stadion PEC Zwolle. De twee clubs stonden eerder 28 keer tegenover elkaar in de competitie. Achttienmaal wonnen de groengelen, tegenover vijf nederlagen. Vijf keer werden de punten gedeeld. Op de openingsspeeldag van dit seizoen won PEC Zwolle met 1-0. Uitgerekend Dominique Bruinenberg, die 23 Eredivisieduels speelde in het groengele shirt, voltrok het vonnis vanaf de strafschopstip.

Die zege op 6 september is nog altijd de enige van dit Eredivisieseuzien voor PEC Zwolle. Drie van de afgelopen vier wedstrijden werden verloren. Met zes punten uit zeven wedstrijden staat de club uit Overijssel momenteel op de zesde plaats. Met tien punten staat ADO Den Haag Vrouwen twee plaatsen hoger. Na een ongeslagen reeks van vier wedstrijden, eindigden de laatste twee toppers in een nederlaag. Tegen PEC Zwolle hoopt de ploeg van Sjaak Polak de derde thuiszege van dit seizoen te boeken.

“Ik vind dat we er goed voor staan op de vierde plaats,” zegt Pleun Raaijmakers over de eerste competitiehelft. “We hebben de directe concurrenten om die vierde positie tot nu toe achter ons weten te houden. Want dat is wat we willen, uiteindelijk in de top vier komen en spelen in de kampioensgroep. Dat we de laatste drie wedstrijden niet hebben gewonnen is natuurlijk balen. Twee ervan waren tegen PSV en Ajax, twee goede ploegen. We wisten dus dat het lastig zou worden. Vanaf vrijdag spelen we opnieuw tegen alle clubs en gaan we er keihard voor knokken om weer zoveel mogelijk punten te halen.”

De 23-jarige middenveldster, die in de zomer van 2019 overkwam van PSV, stond dit seizoen al evenveel competitiewedstrijden in het veld als tijdens het hele (afgebroken) vorige seizoen. “Helaas heb ik vorige jaar niet veel wedstrijden kunnen spelen en was het seizoen al snel ten einde voor mij door een vervelende blessure,” zegt ze daarover. “Gelukkig ben ik nu weer helemaal fit. Ik ben blij dat ik weer op het veld sta en weer onderdeel van het team ben. Ik train iedere dag keihard om weer de oude te worden en van toegevoegde waarde te zijn voor het team. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en mijn bijdrage leveren om ons doel te behalen, eindigen bij de eerste vier clubs.”

Een nieuwe stap in die richting is de thuiswedstrijd tegen concurrent PEC Zwolle. “In het begin van het seizoen verloren we met 1-0. Ik verwacht dat het nu een andere wedstrijd wordt. We zijn inmiddels verder in het seizoen,” kijkt ze vooruit. “Ik verwacht dat het een spannende wedstrijd vol strijd gaat worden. Voor beide teams is dit een belangrijke wedstrijd, dus iedereen zal gebrand zijn. Maar we weten dat dat onze kracht is en daar gaan we zeker gebruik van maken, zodat de drie punten in Den Haag blijven.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 20 november gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Foto: Eric de Wit

Geef een reactie