ADO vrouwen nemen revanche op PEC Zwolle

De ADO vrouwen hebben vrijdagavond in het eigen Cars Jeans Stadion  de vrouwen van PEC Zwolle met 3-0 verslagen na een 1-0 voorsprong bij rust en namen zo revanche voor de 1-0 nederlaag die de Haagse vrouwen bij het openingsduel van de competitie destijds leden in Zwolle.

Al binnen vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte penalty van aanvoerder Gwyneth Hendriks nadat aanvaller Liz Rijsbergen in het strafschopgebied onderuit was gehaald door oud ADO speler Cheyenne van den Goorbergh. Nauwelijks een paar minuten later moest keeper Barbara Lorsheyd van de thuisploeg handelend optreden na een schot van Maxime Bennink. Ook ADO kreeg weer een mogelijkheid waarbij Nadine Noordam een fraai wippertje over de Zwolse verdediging fabriceerde die door Jaimy Ravensbergen niet goed op waarde werd geschat want haar schot verdween over het Zwolse doel. De bezoekers hadden in die periode wel een veldoverwicht maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Aanvaller Rijsbergen legde nog een fraaie solo op de mat maar de afwerking ontbrak want haar schot verdween hoog over het doel van de bezoekers. Bij aanvang van de tweede helft bracht trainer Sjaak Polak met Jannette van Belen een extra aanvaller in het veld voor rechtsback Julia Kagie. Na zeven minuten spelen na de hervatting kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door Jaimy Ravensbergen na een splijtende pass van Hendriks. De Zwolse vrouwen drongen daarna wel aan maar verder dan een schot in de korte hoek door invaller Marushka van Olst bij keeper Lorsheyd die de bal weg kon stompen kwam PEC niet. Het venijn zat uiteindelijk in de staart want in de extra tijd was het invaller Anne Sellies die de eindstand op 3-0 bepaalde. Door deze winst heeft ADO nu de vierde plaats steviger in handen een plaats die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de kampioenspoule.

 De eerstvolgende wedstrijd voor de Haagse vrouwen is op 11 december als in Rotterdam Excelsior de tegenstander is.          

Karakteristiek

ADO Den Haag – PEC Zwolle Scoreverloop: 5e min. 1-0- G.Hendriks (pen), 52e min. 2-0 Ravnsbergen, 90+1 min. 3-0 Sellies

Scheidsrechter: Jonathan van Dongen

Gele kaart ADO Den Haag: Noordam

Gele kaart PEC Zwolle: van den Goorbergh  

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G. Hendriks, Verspaget, Nelemans,  Noordam, Kagie (46/van Belen), Rijsbergen (76/Sellies) ,Dessing , Ravensbergen, Boshuizen, Raaymakers

Opstelling PEC Zwolle: Pondes (56/Postma), van Koot, Smid (72/Tiemans), Asbroek (83/Diekman), Bennink, Blom (57/van Olst), van den Goorbergh, Hilhorst, Pruim (72/van Bentem), van der Vegt, Noordam

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s:  Ashton Tokromo

Geef een reactie