Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax


Vijf dagen na de late nederlaag tegen PSV staat alweer de volgende topper op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Vrijdag de dertiende komt Ajax op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Beide elftallen speelden 25 competitieduels tegen elkaar, waarvan de Residentieclub er vier won en dertien verloor. De overige acht confrontaties eindigden gelijk. Vorig seizoen zegevierde ADO Den Haag Vrouwen in eigen huis met 1-0. Het doelpunt vlak voor tijd was afkomstig van Chasity Grant, die afgelopen zomer vertrok naar de tegenstander.

In de eerste zes speelrondes van dit seizoen verloor Ajax nog geen punt, mede dankzij thuisoverwinningen op FC Twente en PSV. De koploper van de Eredivisie scoorde zestien keer en heeft met drie tegendoelpunten de minst gepasseerde defensie. Tweede op die lijst is ADO Den Haag Vrouwen met vijf tegentreffers. Na één punt uit de laatste twee duels staan de groengelen op de vierde plaats met tien punten. Tegen Ajax volgt een nieuwe kans om de derde thuiszege van dit seizoen te boeken in de Eredivisie.

“Wij wilden als team zoveel mogelijk halen uit de wedstrijd tegen PSV,” kijkt Kayra Nelemans terug op de topper in Eindhoven. “Wij hebben een goed team waarmee we een hoop kunnen winnen op basis van inzet en mentaliteit. Wij hebben gestreden tot het laatste moment om een goed resultaat te halen. Helaas krijgen we dan zo laat een doelpunt tegen en dat maakt het extra zuur. Maar de knop moet om, want vrijdag staat er weer een mooie wedstrijd te wachten tegen Ajax. Waar wij er weer zullen staan als team.”

Vorig seizoen speelde ze drie volledige Eredivisieduels en die lijn zet ze dit seizoen door. Die basisplaats op de linksachterpositie leverde haar tegen FC Twente zelfs haar eerste Eredivisiedoelpunt op. “Ik ben superblij dat ik nu onderdeel mag uitmaken van het eerste elftal. Ik probeer er alles aan te doen om mezelf te ontwikkelen en fit te blijven. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om in de Eredivisie te mogen voetballen.”

Vrijdag wacht opnieuw een mooie kans in een topper. “Tot nu toe is Ajax nog ongeslagen,” blikt de 18-jarige verdedigster vooruit. “Ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden. Als we er als team samen staan en alles geven, kunnen wij ervoor zorgen dat de punten in Den Haag blijven. Daar gaan wij in ieder geval alles aan doen.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op vrijdag 13 november gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Geef een reactie