ADO vrouwen niet opgewassen tegen AJAX

Na de ongelukkige 1-0 nederlaag in Eindhoven in de extra tijd tegen de PSV vrouwen stond vrijdagavond weer een ‘kraker’ tegen dé titelfavoriet Ajax in het eigen Cars Jeans Stadion op het programma. Tot de rust wisten de ADO vrouwen de score nog op 0-0 te houden maar na de thee sloegen de Amsterdamse vrouwen driemaal toe zodat er na negentig minuten een 0-3 eindstand op het scorebord stond. Vanaf de eerste minuut namen de bezoekers het heft in handen zonder overigens tot echte kansen te komen. In de 11e minuut leken de gasten op voorsprong te komen maar de treffer van international Stefanie van der Gragt uit een corner van Victoria Pelova (ex-ADO) werd wegens buitenspel afgekeurd. Het enige wat de ploeg van trainer Sjaak Polak hier tegenover kon stellen was een mogelijkheid voor middenvelder Nadine Noordam die de breedtepass van Liz Rijsbergen niet kon verzilveren door de bal over het Amsterdamse doel te schieten. Na de rust nam Ajax gelijk weer het initiatief en dat resulteerde in de 48e minuut in de openingstreffer van Nikita Tromp die de bal uit een corner van ploeggenote Quinty Sabajo plotseling voor haar voeten kreeg en de bal simpel achter de Haagse doelvrouwe schoot. De thuisploeg kon zich alleen maar beperken tot verdedigen en was niet bij machte om daar ook maar iets tegenover te stellen. Diezelfde Tromp was in de 73e minuut opnieuw succesvol en voerde de score op naar 0-2. Toch kreeg ADO nog een mogelijkheid maar een valpartij van invalster Jannette van Belen werd door de scheidsrechter niet als zodanig beoordeelt dat de bal op de stip ging waardoor de mogelijke anschlusstreffer uitbleef. Het slotakkoord was voor invalster Jonna van de Velde die met een knap schot in de bovenhoek de eindstand op 0-3 bepaalde.

Volgende week vrijdag spelen de Haagse vrouwen opnieuw thuis en komt PEC Zwolle op bezoek waar de ploeg van trainer Sjaak Polak nog een appeltje met te schillen heeft aangezien het openingsduel van deze competitie destijds met 1-0 verloren ging.               

Karakteristiek

ADO Den Haag – Ajax 0-3 (0-0)

Scoreverloop: 48e min. 0-1 Tromp, 73e min. 0-2 Tromp, 84e min. 0-3 van de Velde  

Scheidsrechter: Thijs Dogterom

Gele kaart ADO Den Haag:  Gwyneth Hendriks

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Gwyneth Hendriks, Verspaget (66/K.Hendriks), Nelemans (66/Mesker),Noordam, Kagie, Rijsbergen (46/ Sellies) ,Dessing , Ravensbergen, Boshuizen, Raaymakers(73/Van Belen)

Opstelling Ajax: Kop, van der Grahgt, Bakker, Bighelaar, Dijkstra, Grant (77/E.Bakker), van Diemen, Tromp, Sabajo (87/Munsterman), Pelova (87/Zeeman), de Sanders (77/van de Velde) 

Redactie: Rob Blankenstein

Fotografie:  Ashton Tokromo

Geef een reactie