Sportprestaties geëerd met Haags Sportjaaroverzicht

Het Haags Sportgala is normaal gesproken de feestelijke afsluiting van het Haagse sportjaar. Vanwege de maatregelen om het coronavirus te controleren, lag dit jaar de sport helaas (deels) stil en zijn belangrijke sporttoernooien en -evenementen afgelast. Daarom is, in navolging van NOC*NSF met het verzetten van het landelijke Sportgala, besloten dit keer geen awards uit te reiken. In plaats daarvan wordt de Haagse sport geëerd in een uniek Haags Sportjaaroverzicht. 

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport): “Hoewel 2020 misschien niet de traditionele kampioenen voortbrengt, kent dit jaar wel vele helden. Zo bleven verenigingen hun leden op afstand betrekken, trainden topsporters thuis volop door en zorgden vrijwilligers ervoor dat er veilig en verantwoord kon worden gesport. Al deze sporters en supporters verdienen onze waardering.” 

Haags Sportjaaroverzicht 

Om alle soorten prestaties te eren, wordt in plaats van het Haags Sportgala een uitgebreid Haags Sportjaaroverzicht gemaakt in samenwerking met Omroep West. Hierin zit bijvoorbeeld een rondje langs de Haagse sportvelden, een kijkje in de keuken bij de Haagse Topsport en een ode aan de scheidsrechter. Onder andere windsurfers Kiran Badloe en Lilian de Geus, wielrenner Ide Schelling en beachvolleybal-duo Alexander Brouwer & Robert Meeuwsen werken mee aan het jaaroverzicht. 

Het Sportjaaroverzicht zal op vrijdag 18 december te zien zijn bij Omroep West. Meer informatie volgt via de kanalen van Gemeente Den Haag, Den Haag Topsport en Omroep West.  

Prestaties meegewogen in verkiezingen 2021 

Vanwege het coronavirus zijn dit jaar de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap voetbal uitgesteld. Ook zijn landelijke competities meerdere keren stilgelegd. In Den Haag konden de Invictus Games, het Nederlands Kampioenschap-Atletiek, het Olympic Festival en de Special Olympics Nationale Spelen niet doorgaan. Opvallende prestaties uit het sportjaar 2020 worden zowel landelijk als lokaal meegewogen in de verkiezingen van het Haags Sportgala volgend jaar.

Geef een reactie